Ciucă: MApN intenționează să construiască un spital militar în zona Ghencea din București

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 25.02.2021 - 15:11
MApN va construi un nou spital militar în zona Ghencea din București, a anunțat ministrul Nicolae Ciucă/FOTO: Facebook/Guvernul României

Ministerul Apărării Naţionale are în dezbatere un proiect privind realizarea unui spital militar în zona Ghencea, a anunţat, joi, ministrul Nicolae Ciucă.

SHARE

„Este vorba despre un proiect pe care îl avem în dezbatere la nivelul Ministerului Apărării Naţionale şi toate aceste elemente vor urma să se concretizeze. Cert este că am identificat suprafaţa de teren unde va urma să fie construit şi s-a intrat în procesul tehnic de planificare a acestei noi facilităţi în zona Ghencea", a spus Ciucă, la Palatul Parlamentului.

 

Spitalul MApN va fi amplasat în zona Ghencea



Întrebat ce capacitate va avea acest spital militar, el a precizat că urmează să se stabilească în cadrul procesului de proiectare, potrivit Agerpres.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a avut săptămâna trecută o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare şi cea aeronautică, în cadrul căreia s-a discutat despre căile prin care industria naţională de apărare ar putea absorbi cât mai mult din sumele pe care Ministerul Apărării Naţionale le alocă pentru achiziţii şi mentenanţă.

"Pentru atingerea acestui obiectiv, instituţia militară a răspuns nevoii de predictibilitate, atât de necesară adaptării producţiei autohtone, astfel încât să răspundă cerinţelor noastre. Şi anul acesta, la fel ca şi anul trecut, am transmis specialiştilor din Ministerul Economiei informaţii pentru următorii 10 ani, referitoare la programele esenţiale de înzestrare şi la achiziţiile certe pe care Armata României le va face de la operatorii economici naţionali în perioada 2021 - 2030. La rândul lor, cunoscând din timp nevoile noastre, operatorii economici vor putea să se dezvolte odată cu evoluţia tehnologică din înzestrarea Armatei României şi să investească în retehnologizare, astfel încât să răspundă standardelor de calitate necesare producţiei şi mentenanţei echipamentelor militare", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.


Ciucă îşi doreşte "operatori economici performanţi, care să treacă de la asamblare la producţie"



"I-am asigurat pe cei prezenţi că toate procedurile noi de achiziţii pentru programele majore de înzestrare vor implica şi industria românească de apărare, răspunzând astfel unui interes naţional de securitate. Dacă anul trecut MApN a efectuat plăţi directe către operatori din economia naţională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei şi încă aproximativ un miliard de lei către companii străine care au ca subcontractori companii din industria naţională, estimăm ca în 2021 plăţile directe şi indirecte către operatorii economici vor depăşi 1,8 miliarde de lei", mai scrie Nicolae Ciucă.

 
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te