Centrele de vaccinare ale MApN, deschise publicului larg: încă 60 de linii telefonice disponibile

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.03.2021 - 09:47
Centrele de vaccinare ale Ministerului Apărării au fost deschise, de luni, publicului larg şi pot fi selectate din platforma de programului #ROVACCINARE. / Foto: zf.ro
Centrele de vaccinare ale Ministerului Apărării au fost deschise, de luni, publicului larg şi pot fi selectate din platforma de programului #ROVACCINARE. / Foto: zf.ro

Centrele de vaccinare ale Ministerului Apărării au fost deschise, de luni, publicului larg şi pot fi selectate din platforma de programului #ROVACCINARE.

SHARE

”Începând de luni, 15 martie, centrele de vaccinare organizate de MApN sunt deschise accesului public prin Platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 şi prin apelarea call-center-urilor gestionate de MApN la numărul unic 021.414.44.25.

De asemenea, au fost înfiinţate încă 60 de linii telefonice pentru call-center-urile gestionate în totalitate de personalul MApN, destinate programării telefonice a populaţiei la vaccinare, ajungându-se la un total de 600 de linii deschise. Suplimentar, tot începând de astăzi, vor fi deschise gradual 180 posturi de tip live-chat, deservite tot de personal MApN, pentru sprijinirea procesului de programare la vaccinare”, a transmis MApN.

Citește și:

Ciucă, despre centre de vaccinare ale MApN: N-au fost gândite ca structuri cu circuit închis

Numărul de centre de vaccinare va creşte de la 58 la 92

Sursa citată a precizat că în perioada următoare, după parcurgerea tuturor etapelor organizatorice, numărul de centre de vaccinare va creşte de la 58 câte sunt organizate în prezent, la 92 centre în toată ţara.

”Totodată, MApN a demarat un proces de operaţionalizare de centre mobile de vaccinare, încadrate cu personal medical propriu, prin care se va asigura vaccinarea persoanelor din localităţile izolate din România”, a mai transmis MAPN. 

Instituţia anunţă că va publica zilnic, pe site-ul propriu, situaţia vaccinărilor în centrele MApN.

”Înfiinţarea centrelor de vaccinare de către MApN a avut ca scop reducerea presiunii pe centrele de vaccinare coordonate de Ministerul Sănătăţii, prin extinderea capabilităţilor de administrare a vaccinului la nivel naţional, aceste centre fiind destinate atât personalului MApN cât şi a celui din alte instituţii ale sistemului naţional de apărare şi, în anumite situaţii, chiar pentru persoane civile, în conformitate cu procedurile derulate prin platforma unică de programare”, a mai transmis MApN.

Citește și:

MApN, despre vaccinările în sistem: Nu se poate vorbi de vreun privilegiu, ci de normalitat

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, joi, că toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. El l-a felicitat pe ministrul Apărării, Nicolae Ciuc, "pentru o decizie înţeleaptă”.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, vineri, că centrele special deschise pentru angajaţii MApN şi MAI au figurat în platforma de vaccinare, fără a fi fost însă fost puse la dispoziţia tuturor celor din etapa a doua, el susţinând că centrele speciale pentru angajaţii celor două ministere au fost deschise "pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare" şi nu pentru a favoriza pe cineva.

"Pentru etapa a treia aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat Gheorghiţă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te