Ce spune Spitalul de Copii din Cluj despre imaginile cu gândaci și șoareci din unitatea medicală

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.03.2020 - 15:08
Imagine cu șobolanul Dominic, pe holul Spitalului de Copii din Cluj. FOTO: Facebook Emanuel Ungureanu

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj susține, într-un răspuns pentru Newsweek România, că efectuează periodic dezinsecții și deratizări în unitatea medicală, după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat imagini cu gândaci și șoareci pe holurile spitalului.

SHARE

În răspunsul pentru Newsweek România, Spitalul de Copii nu neagă veridicitatea imaginilor apărute în spațiul public cu gândaci și șoareci.

Despre imaginea cu șobolanul poreclit de copiii internați „Dominic”, conducerea spitalului spune că „în lunile noiembrie și decembrie 2019, în curtea spitalului s-au desfășurat lucrări de întreținere și reparații, inclusiv de schimbare a conductelor de canalizare din incintă. La sfârșitul lunii noiembrie, ni s-a semnalat prezența unui rozător în zona automatului de cafea; luând în considerare riscul prezenței acestora în condițiile deschiderii conductelor de canalizare și a efectuării de săpături s-au intensificat măsurile de deratizare pe toată perioada lucrărilor”. 

Citește și: FOTO Deputatul Emanuel Ungureanu: Gândaci și șoareci, la Spitalul de Copii din Cluj

Totodată, spitalul mai susține și că are contract încheiat pentru efectuarea programată a dezinsecției și deratizării, fiind efectuate deratizări în 4 decembrie 2019 și 10 februarie 2020, iar următoarea acțiune este programată în 6 martie. 

Amintim că, marți, deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat, pe contul său de Facebook, imagini primite de la mame internate cu copiii la Spitalul de Copii din Cluj, cu gândaci și un șobolan, spunând că i-au semnalat că pe holurile spitalului au văzut acum și șoareci.

Cu o zi înainte, spitalul a fost implicat într-un alt scandal, după ce Emanuel Ungureanu a publicat imagini cu pateu cu viermi, servit pacienților internați. În acest caz, Consiliul Judeţean Cluj a anunțat că a trimis Corpul de Control pentru a verifica situația. 

Citește și: UPDATE Control la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca, unde s-a oferit, la cină, pateu cu viermi

Deputatul a declarat că „după scandalul cu viermele din pateu, m-au contactat două mămici care mi-au spus sunt şi şoareci la Spitalul de Copii. Le-am cerut atunci dovada, că iar vor spune cei de la Spital că mint. Nu au avut fotografii de acum, că nu e aşa uşor să le faci poze, dar tatăl unei fetiţe şi-a adus aminte că are o fotografie cu Dominic, făcută în noiembrie anul trecut”, potrivit adevărul.ro. 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.