Ce se întâmplă cu conservele de pește care sunt ținute deschise în frigider? Este un pericol mare

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 15.03.2025 - 07:12
Ce se întâmplă cu conservele de pește care sunt ținute deschise în frigider? Este un pericol mare foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)
Ce se întâmplă cu conservele de pește care sunt ținute deschise în frigider? Este un pericol mare foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)
Ce se întâmplă cu conservele de pește care sunt ținute deschise în frigider? Este un pericol mare foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)
Ce se întâmplă cu conservele de pește care sunt ținute deschise în frigider? Este un pericol mare foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

Ce se întâmplă cu conservele de pește care sunt ținute deschise în frigider? Este un pericol mare. Dacă folosiți doar o cantitate mică din conținutul unei cutii, poate părea o soluție practică să o acoperiți pur și simplu și apoi să puneți restul la frigider.

SHARE

Unii oameni cred că este periculos să pui conserve deschise în frigider pentru zile sau chiar săptămâni - alții contestă acest lucru, dar este incontestabil că calitatea și gustul alimentelor pot avea de suferit dacă faci asta.

Carl Batt, un microbiolog la Universitatea Cornell, crede că metalele se pot scurge într-adevăr din cutiile deschise, mai ales dacă conțin alimente acide.

Cu toate acestea, acest lucru nu reprezintă neapărat un pericol pentru consumator, deoarece coroziunea conservelor are loc de-a lungul anilor, nu zilelor sau săptămânilor.

Ce se întâmplă cu conservele de pește care sunt ținute deschise în frigider? Este un pericol mare

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite (USDA), nu este deosebit de periculos, dar nu este cea mai bună alegere pentru a face acest lucru, dar cu siguranță merită să acoperiți cutia cu ceva.

Cum să pui conserve în frigider

Chiar dacă nu din cauza riscurilor pentru sănătate, este mult mai înțelept să turnați conținutul cutiei într-un alt recipient, de dragul gustului alimentelor.

În mod ideal, într-un pahar, nu într-un recipient de plastic, care desigur să fie cât mai curat posibil.

Dacă nu reușiți să faceți acest lucru, mâncarea poate dobândi de fapt un gust metalic neplăcut , făcându-l practic necomestibil.

 foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

Este o idee mai bună să păstrăm aceste alimente în acest fel, fie și doar pentru că sunt extrem de perisabile : ar trebui să tratăm conservele deschise la fel ca alimentele gătite. Prin urmare, în ceea ce privește conservele nefolosite, trebuie urmați următorii pași:

  • Turnați conținutul într-un recipient curat, de preferință din sticlă.
  • Turnați sosul și sucul din cutie.
  • marcați când îl puneți la frigider
  • Potrivit USDA, ar trebui să consumăm alimente în 4 zile.

Acordați atenție acestui lucru atunci când vine vorba de conserve

Adesea apare întrebarea cu privire la astfel de alimente cu privire la cât timp vor dura. Desigur, doar pentru că este conservată nu înseamnă că mâncarea durează o veșnicie, așa că este și important să te asiguri că dacă ții acasă un stoc mare de ceva, vei pune mereu conserve proaspăt achiziționate în spatele celor pe care le-ai cumpărat acasă, pentru ca ceea ce ai cumpărat cu mult timp în urmă să se epuizeze mai repede.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te