Cât de mare era mita luată, pentru favorizarea contractelor din Sănătate ale unui om de afaceri

DE Florin Budescu | Actualizat: 23.02.2024 - 09:41
Cât de mare era mita luată, pentru favorizarea contractelor din Sănătate ale unui om de afaceri - Foto: Facebook/Spitalul de Pneumoftiziologie Bacau
Cât de mare era mita luată, pentru favorizarea contractelor din Sănătate ale unui om de afaceri - Foto: pneumobacauro

Cât de mare era mita luată, pentru favorizarea contractelor din Sănătate ale unui om de afaceri. Doi angajați de la Spitalul TBC din Municipiul Bacău au fost reținuti de DNA Bacău.

SHARE

Cât de mare era mita luată, pentru favorizarea contractelor din Sănătate ale unui om de afaceri. Doi angajați de la Spitalul TBC din Municipiul Bacău au fost reținuti de DNA Bacău, pentru 24 de ore.

Aceștia vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cât de mare era mita luată, pentru favorizarea contractelor din Sănătate ale unui om de afaceri

Cei doi au fost audiați în urmă cu două zile, la DNA Bacău, iar aseară au fost reținuți. În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii februarie 2024, în contextul derulării unui contract de execuție privind efectuarea unor lucrări de întreținere și igienizare la subsolul și blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpații Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion, în calitățile de mai sus, ar fi pretins de la omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suma de 20.000 lei, din care cei doi ar fi primit câte 1.000 euro, ce reprezenta o primă tranșă din banii pretinși inițial.

Citeşte şi: Medicii șpăgari de la Spitalul Marius Nasta împărțeau mita prin Revolut. ”Când avem de unde, avem”

Sumele de bani ar fi fost pretinse și primite de inculpații Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion pentru a favoriza interesele omului de afaceri în scopul încheierii unui act adițional la contractul menționat, semnării procesului verbal de recepție a lucrărilor cât și pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate.

În cursul urmăririi penale, prin ordonanța procurorilor, s-a dispus măsura sechestrului asigurator, în vederea confiscării speciale a întregii sume de bani, ce a făcut obiectul infracțiunii de corupție.

Celor trei inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309, Cod de procedură penală, conform Bacau.net.

Astăzi, inculpații Alexa Dragoș-Constantin și Pralea Doru-Ion urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, urmărit penal de DNA pentru mită

Anterior, marţi, 20 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare, în 4 locații situate pe raza municipiului Bacău, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Foto: pneumobacau.ro

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, spune DNA Bacău

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te