Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, urmărit penal de DNA pentru mită

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.01.2024 - 16:44
Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, urmărit penal de DNA pentru mită - Foto: INQUAM PHOTOS

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş este urmărit penal de DNA pentru mită. Ar fi primit bani de la oameni de afaceri şi manageri de spitale în legătură cu încheierea şi derularea în bune condiţii a unor contracte.

SHARE

Carmen Eleonora Prodan, director general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, a fost pusă sub urmărire penală de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzată că ar fi primit bani de la oameni de afaceri şi manageri de spitale în legătură cu încheierea şi derularea în bune condiţii a unor contracte.

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, urmărit penal de DNA pentru mită

Potrivit DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj - Biroul teritorial Baia Mare au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de joi, a lui Carmen Eleonora Prodan, în calitate de director general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, pentru opt infracţiuni de luare de mită, din care trei săvârşite în formă continuată, şi a Cameliei Rodica Stretea, în calitate de director executiv al Direcţiei relaţii contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, pentru cinci infracţiuni de luare de mită, din care două săvârşite în formă continuată.

Citește și: Achiziții dubioase la DNA din fonduri norvegiene menite să combată corupția

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada septembrie - decembrie 2023, Carmen Eleonora Prodan şi Camelia Rodica Stretea, în calităţile menţionate, ar fi primit de la mai multe persoane (oameni de afaceri şi manageri de spitale) foloase necuvenite şi sume de bani necuantificate până în prezent, pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la încheierea şi derularea în bune condiţii a unor contracte încheiate de diferite societăţi comerciale şi unităţi sanitare cu instituţia pe care o conduceau.

Citește și: FOTO Fiul unui fost ministru de Finanțe condamnat la pușcărie pentru mită are Porsche de 250.000 €

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cele două trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu depăşească limita teritorială a judeţului Maramureş decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanţa de judecată) şi să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta, menţionează anchetatorii.

DNA arată că, în cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în şase locaţii, situate pe raza judeţului Maramureş. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te