Caraiman, un centrul medical unic în Capitală

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.07.2019 - 13:42
Complexul Multifuncțional Caraiman

Complexul Multifuncțional Caraiman, din cartierul Grivița, este locul unde toți locuitorii Sectorului 1 au o șansă la sănătate. Condițiile sunt chiar peste cele oferite de clincile private, însă aici totul este gratuit.

SHARE

Înainte de 1990, aici funcționa Policlinica Caraiman, binecunoscută de toții copiii de la Gara de Nord până în Chitila. După Revoluție, a fost o perioadă în care această instituție a fost închisă. Activitatea a fost reluată în urmă cu câțiva ani.

În 2016, Centrul Medical Caraiman avea doar patru cabinete. Apoi, într-un singur an, directoarea Livia Gomes a impulsionat activitatea și, ca urmare, au fost date în folosință 16 cabinete cu tot atâtea specialități, pentru persoanele vulnerabile din Sectorul 1 al Capitalei. Concret, persoanele care pot beneficia, gratuit, de serviciile clinicii sunt cele aflate în următoarele situații: nivel economic sub pragul sărăciei, șomaj, nivel educațional scăzut, diferite dizabilități, boli cronice, boli aflate în faze terminale, graviditate, vârsta a treia, vârsta sub 5 ani, face parte din familii monoparentale sau alte situații aflate în evidența serviciilor de asistență medicală. Toate costurile sunt suportate din bugetul local al Primăriei Sector 1, iar serviciile sunt comparabile cu orice clinică privată.

La Caraiman există următoarele cabinete medicale: Dematovenerologie, Urologie, Oncologie,   Obstetrică-Ginecologie, Imagistică Medicală,  Cardiologie, Planificare Familială, Medicină de Familie, Ambulanța Socială, Stomatologie, Recuperare persoane vârstnice, Medicina Muncii, O.R.L., Oftalmologie, Psihiatrie, Radiologie, Psihologie,  Analize Medicale, Hematologie-Microbiologie, compartiment Sterilizare,cabinet Recoltare.

Tot aici a fost inaugurat, anul trecut, și Centrul de Recuperare Medicală și Centrul de zi Alzheimer.

Mesaj de susținere de la Andreea Marin

Un mesaj inedit de apreciere a activității de la Caraiman a venit de la binecunoscuta Andreea Marin, devenită o susținătoare a acestui proiect.

„Cât timp am locuit în sectorul 1, nu am știut că există un loc pe care l-am descoperit recent: Complexul Multifuncțional Caraiman, alături de clădirea principală s-au născut mai apoi și Centrul de Recuperare Medicală și Centrul de zi Alzheimer, o oază verde de liniște înconjoară clădirile și un sentiment de siguranță te cuprinde încă de la intrare, iar cum pășești înăuntru, mirarea că așa ceva există la noi, că nu vorbim de un centru privat, ci “de stat”, te face să spui: și totuși, se poate! Voi reveni cu detalii, căci e un exemplu de bună practică, un loc “gospodărit” de o mâna de profesioniști cărora le pasă de sănătatea oamenilor cu adevărat și care fac minuni și acolo, dar și atunci când merg acasă la pacienții ce nu pot ajunge ei înșiși la centru și au nevoie de îngrijire la domiciliu. Intrați pe www.cmcaraiman.ro veți află atâtea informații utile pentru sănătate , aflând totodată că vorbim de servicii medicale de calitate … gratuite! Pentru oamenii aflați în nevoie, e un ajutor nesperat, dar încă prea puțîn cunoscut. De aceea, promit că voi reveni cu imagini și informații care să va fie de folos vouă, celor ce locuiți în sectorul 1 al capitalei sau oamenilor dragi cărora le puteți da de veste. Povestesc mai multe în acest interviu. Pe curând!”, a scris Andreea Marin pe contul ei de facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te