Tot mai multe cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în România, în luna august. Medicii avertizează că trendul este crescător.
Iar acest fapt este umrarea ”relaxării” din concedii, a faptului că oamenii nu mai respectă reguli de distanțare fizică și nici de igienă.
Tot mai multe cazuri de Covid-19, înregistrate în România. Medicii avertizează aspura unui risc
”Sfarșitul pandemiei a fost declarat oficial în data de 5 mai 2023, numărul de îmbolnăviri scăzând considerabil la începutul sezonului estival. În prezent asistăm la o tendință ascendentă a numărului de persoane confirmate cu infecție SARS CoV-2.
Acest fapt poate fi explicat prin fenomenul de, ”relaxare” în privința protecției față de SARS-CoV2, reprezentat în special prin nerespectarea regulilor de distanțare fizică.
Alte explicații pot fi reprezentate de perioada concediilor și de numărul mic de persoane care se testează.
Astfel, tot mai multe persoane, sunt diagnosticate în această perioadă cu virusul SARS-COV2, fapt care crește riscul de Long Covid”, a transmis medicul Florin Roșu, managerul Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta parascheva de la Iași.
Pandemia Covid-19 a fost cauzată de răspândirea Coronavirusului. Acest virus a apărut în data de 17 noiembrie 2019 în Wuhan, China și s-a răspândit rapid, virusul fiind transmis de la om-om prin intermediul picăturilor Flugge expulzate de
către o persoană bolnavă prin intermediul tusei, strănutului sau prin simpla expirație. Virusul are o perioadă de incubație în general de 2-10 zile, cu o medie de 3-5 zile, deși sunt raportate cazuri cu o perioada de incubație de până la 24 de zile.
La nivel mondial, începutul pandemiei a fost declarat oficial pe data de 30 ianuarie 2019, până în prezent fiind înregistrate 694.527.298 de îmbolnaviri și 6.911.188 decese, cu o mortalitate de 1,02%.
Citește și: Focar de Covid-19 la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din judeţul Buzău
Medicul transmite și câteva măsuri de prevenție:
- Purtarea măștii de protecție în prezența altor persoane
- Testarea rapidă Ag SARS-COV2 la primele semne de boală
Citeşte şi: „Covid lung”. Ce face boala din cel infectat. Cercetătorii încearcă să afle care sunt remediile
- Evitarea spațiilor aglomerate
- Evitarea contactului cu persoane bolnave
- Igiena mâinilor
- Izolarea persoanelor cu simptomatologie respiratorie până la aflarea unui diagnostic cert
- Vaccinarea ( pentru a se evita formele severe de boală)
Conform datelor transmise de Ministerul Sănătății, în intervalul 21 - 27 august 2023 au fost înregistrate 3.326 cazuri noi de 2 (COVID – 19). 973 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.417.177 cazuri de infectări.
La ATI, sunt internate 41 persoane.