7.000 €/lună pentru familia managerului de la spitalul unde se montau dispozitive de la decedați

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.02.2023 - 18:07
Operații ciudate la Iași - Foto: Pexels / Vidal Balielo

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au descins la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Spitalul este condus de managerul Daniel Timofte care ar fi implicat în cazul anchetat de procurori.

SHARE

Poliţiştii de la DIICOT fac percheziţii în toate secţiile unității medicale. S-a ajuns în situația în care pacienților le este teamă să se mai prezinte la spital, știind că vor fi lăsați în voia sorții, medicii neavând nici medicamente, nici materiale sanitare, conform Bună Ziua Iaşi.

Citește și: VIDEO Întâlnire terifiantă în aer cu un OZN. Uri Geller: „O greșeală fatală să le dobori”

Percheziţiile au loc în Spitalul Militar "Sfânta Maria", din Braşov, la Secţia de Cardiologie, ca şi la Iaşi. Procurorii fac descinderi şi la un ONG, dar şi la două firme de echipamente medicale.

Citește și: Zelenski: Ucraina luptă cu Rusia ca David împotriva lui Goliat. Ce îi lipsește să învingă

Concret, ar fi vorba despre refolosirea unor stenturi. Teoretic, susţin specialiştii, un stent odată montat nu mai poate fi demontat şi refolosit.

Familia managerului Timoftea a avut, anul trecut venituri anuale de 450.000 de lei, adică 7.000 de euro.

Până în prezent au fost identificaţi 170 de pacienţi implicaţi în acest dosar vizând intervenţiile pentru montarea unor dispozitive provenite de la persoane decedate.

Sunt vizaţi doi medici


Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că în anchetă sunt vizaţi doi medici, din Braşov şi din Iaşi. Mai multe percheziții Printre instituţiile la care au loc percheziţii se află Primăria Movileni, Clădirea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Spiridon” Iaşi şi Secţia Cardiologie Intervenţională din cadrul spitalului.

Aceleaşi surse au mai afirmat că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că dispozitive medicale prelevate de la persoane decedate ar fi fost montate altor pacienţi.

„Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la punerea în aplicare a unor mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Iaşi, Braşov, Neamţ facem următoarele precizări: Ministerul Sănătăţii a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competenţelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfăşurare, nu putem oferi alte informaţii sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătăţii desfăşoară permanent activităţi de prevenire şi de combatere a actelor de corupţie care pot pune în pericol funcţionarea sistemului sanitar şi siguranţa pacienţilor”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

”În cauză este începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente”, a precizat Parchetul ICCJ.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te