45 copii născuți la Maternitatea Giulești, infectați cu stafilococ auriu

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 13.12.2018 - 15:17
15 copii confirmați cu stafilococ auriu meticilino rezistent mai sunt internati în acest moment. Foto Inquam Photos

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, faptul că 45 de copii născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent, doi copii au fost colonizați cu infecția, iar 5 bebeluși au avut rezultat negativ.

SHARE

15 copii confirmați cu stafilococ auriu meticilino rezistent mai sunt internati în acest moment, astfel: 5 la Spitalul clinic de urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu”, 2 la Spitalul Clinic de Copii „MS Curie”, 4 la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” si 4 la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Prof. „Dr. Alfred Rusescu”, potrivit Hotnews.ro.
Ministerul Sănătății mai precizează că „în această săptămână inspectorii sanitari au monitorizat acțiunile de igienizare, curățenie si dezinfecție care au fost efectuate în cadrul maternității și care o parte dintre ele au fost finalizate. La începutul acestei săptămâni, luni și marți, inspectorii sanitari au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe în cadrul autocontrolului realizat de către maternitate."
Sorina Pintea anunțase, la începutul acestei săptămâni, că Ministerul Sănătății ar putea decide astăzi reluarea internărilor la Maternitatea Giulești, suspendate din data de 30 noiembrie în urma scandalului bebelușilor infectați cu stafilococ auriu meticilino rezistent și a controlului efectuat de minister și de Direcția de Sănătate Publică.
Potrivit ministrului Sănătății, „numărul mare de cezariene poate fi o cauză (pentru problemele de la Giulești - n.red.), se fac cezariene pe bandă rulantă și nu există timpul fizic pentru a se face curățenie".
Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică au decis să oprească toate internările la Maternitatea Giulești începând din data de 30 noiembrie. Pe măsură ce pacienții internați sunt externați, se trece la dezinfecție și nu se mai fac alte internări, a anunțat atunci ministrul Sorina Pintea.
Corpul de Control al Primarului General al Capitalei va face și el un control la Maternitatea Giulești, a anunțat miercuri Gabriela Firea, în ședința Consiliului General al Municipiului București.
În plus, Primăria Capitalei va achiziționa trei clădiri pentru relocarea Maternității Giulești, a Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu", precum și pentru o parte dintre secțiile Spitalului Cantacuzino, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București la propunerea primarului Gabriela Firea.
Maternitatea Giulești se află în subordinea Primăriei Capitalei. Controlul recent din maternitate a fost realizat de Direcția de Sănătate Publică, la solicitarea Ministerului Sănătății, care au decis sistarea temporară a internărilor, începând din data de 30 noiembrie. Ministerul Sănătății nu poate dispune însă eventuale sancțiuni conducerii maternității, acest lucru fiind de competența Primăriei Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te