1,4 miliarde de lei pentru patru spitale noi, în România. Unde a fost pusă piatra de temelie

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.03.2023 - 17:03
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila Foto: MS

1,4 miliarde de lei va costa construcția a patru spitale noi în România. A fost pusă deja prima piatră de temelie. Printre acestea se află și un spital de urgență.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

1,4 miliarde de lei va costa construcția a patru spitale noi în România. A fost pusă deja prima piatră de temelie. Printre acestea se află și un spital de urgență.

Ministrul Sănătății, Prof. dr. Alexandru Rafila a semnat primele contracte de finanțare pentru construirea de unități sanitare noi.

1,4 miliarde de lei pentru patru spitale noi, în România. Unde a fost pusă piatra de temelie

Alături de secretarul de stat responsabil de implementarea PNRR, Alexandru Rogobete, ministrul PSD anunță semnarea primelor contracte din fonduri europene, în valoare de 1.4 miliarde de lei.

Fonduri sunt destinate construcției a patru noi unități spitalicești în Cluj Napoca, Bistrița, Târgu Mureș și Alba Iulia. 

La doar 1 lună de la închiderea apelului de proiecte, ministrul Rafila și echipa de la sănătate au reușit să finalizeze toate procedurile și să semneze primele contracte de finanțare pentru construirea de spitale noi în România.

Vorbim despre contracte în valoare de 1.4 miliarde de lei pentru construirea a patru spitale noi în Transilvania. 

1. Centrul Regional de Boli Cerebrovasculare și Neurochirurgie la Cluj Napoca, proiect în valoare de 195 milioane de lei. 

2. Spitalul Județean de Urgență Bistrița - în valoare de 408 milioane de lei.

3. O unitate nouă pentru Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Tg. Mureș - în valoare de 523 milioane de lei.

4. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia - Relocarea și modernizarea activității secției de oncologie și înființare compartiment cardiologie intervențională - în valoare de 234 milioane de lei.

Spitalele vor răspunde celor mai importante nevoi în sănătate

Secretarul de Stat, Alexandru Rogobete, cu atribuții directe în implementarea axei finanțate din PNRR, a explicat, în cadrul ceremoniei organizate la Târgu Mureș, că obiectivele de investiții selectate pentru

finanțare din PNRR vor răspunde celor mai importante nevoi de sănătate, cum sunt bolile cerebro-vasculare, transplantul cardiac, pediatria și oncologia. 

”Din punct de vedere tehnic pot spune că proiectele depuse au fost clare, dimensionate corespunzător și justificate din punctul de vedere al nevoilor de servicii medicale.

În Ministerul Sănătății observăm o dorință națională de dezvoltare și de perfecționare a actului medical”, a declarat secretarul de stat Rogobete. 

”Suntem în fața unei premiere, cred eu, de proporții istorice. Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila a injectat peste 3 miliarde de lei in sistemul public de sănătate, numai în ultimele 3 luni.

Alte 23 de contracte de finanțare sunt aproape pregătite pentru construcția de noi spitale în toată țara. Valoarea totală depășește 10 miliarde de lei”, a subliniat acesta.

Ministerul condus de Ministrul Rafila a finalizat evaluarea a peste 400 de cereri de finanțare înainte de termenul impus de Comisia Europeana.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te