Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă rămân fără imunitate în dosarul vaccinurilor. Președintele a aprobat

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.11.2023 - 17:53
Oana MIhăilă și Vlad Voiculescu au rămas fără imunitate parlamentară Foto: colaj Newsweek/ Facebook/ Freepik.com - rol ilustrativ

Foștii miniștri USR ai Sănătății, în perioada pandemiei de Covid-19, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, au rămas fără imunitate parlamentară după ce președintele Klaus Iohannis a aprobat cererea trimisă de ministrul Justiției. Cei doi sunt cercetați de DNA pentru abuz în serviciu

SHARE

Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, foști miniștri ai Sănătății în perioada pandemiei de Covid-19 au rămas fără imunitate parlamentară după ce președintele Klaus Iohannis a aprobat cererea trimisă de ministrul Justiției.

Cei doi sunt cercetați pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu în legătură cu vaccinurile anti-covid. 

Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă rămân fără imunitate în dosarul vaccinurilor. Președintele a aprobat

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, 27 noiembrie 2023, ministrului justiției, doamna Alina-Ștefania Gorghiu:

cererea de urmărire penală a domnului Vlad Vasile Voiculescu, în calitate de fost ministru al sănătății în perioada 23 decembrie 2020 - 14 aprilie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, sub aspectul săvârșirii de către acesta a două infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal și a unei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu,  prevăzută de art. 48 alin. (1) raportat la art. 297 alin. (1) din Codul penal și la art. 309 din Codul penal, toate cu aplicarea dispozițiilor art. 38 alin. (1) din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008;

Citește și: Reacția lui Vlad Voiculescu în scandalul vaccinurilor anti-Covid: ”Am fost și dat afară din guvern”

 - cererea de urmărire penală a doamnei Ioana Mihăilă, în calitate de fost ministru al sănătății în perioada 21 aprilie 2021 – 08 septembrie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției, sub aspectul săvârșirii de către aceasta a infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. (1) raportat la art. 309 din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008.

Citește și: Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, vizați de DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri”, a transmis Administrația Prezidențială.

Pe 23 noiembrie, DNA a transmis că face cercetări în cazul a doi foști miniștri ai Sănătății - Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, și fostul premier din acea perioadă - Florin Cîțu. 

Florin Cîţu a declarat, luni, că le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, precizând, însă, că nu va demisiona din partid şi nici din grupul parlamentar.

„Dacă aş fi avut funcţii în PNL, bineînţeles că aş fi renunţat, dar nu am nicio funcţie”, a afirmat Cîţu, citat de Agerpres. El menţionat că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru în conformitate cu legislaţia din România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te