„Până nu sunt agreate toate propunerile în Guvern și apoi în coaliție, nu vom mai prezenta public. Lucrăm, avem mai multe scenarii, dar nu vrem să rezolvăm o problemă pe 3 – 5 luni.
Vrem o soluție pe termen mai lung și atunci e clar că ea trebuie să înglobeze mai multe ministere, nu doar Ministerul Energiei, și ANRE, și Finanțele, vizavi de impozitări.
Ministerul Muncii, Agriculturii și Economiei, că e gândim și la investițiile care vor fi.
Ați văzut că am dat drumul la ghidurile pentru PNRR, vom da drumul la investiții în martie. Gândim proiecte, ca prin fondul de modernizare să dăm drumul la investiții pentru IMM-uri pe diverse domenii. Că dacă nu dăm drumul la investiții nu înseamnă că mai punem un pansament.
Reglementarea tarifelor e prinsă în Directiva 944 și lucrăm pe diverse scenarii. Reglementarea o face Autoritatea de Reglementare în Energie, nu Ministerul Energiei. Sunt mai multe scenarii.
Citește și: Liz Truss: „Putin nu se va opri în Ucraina. Țările baltice sunt în pericol”
Trebuie să ne gândim și la iarna următoare. E un pachet mult mai mare pe termen de 2 – 3 ani, că dacp discutăm pe 2 – 3 luni, când acele soluții se vor termina, trebuie iar să gândim altele.
Suntem în cursul lunii februarie, nu au venit nici facturile după noua OUG pentru a vedea exact impactul. Pe noiembrie și decembrie la energie au beneficiat peste 80% din populație, iar la gaze peste 60%”, a declarat ministrul Virgil Popescu, potrivit B1TV.
Citește și: Simbolul „Z” apărut pe blindatele rusești de la frontiera cu Ucraina. Ce spun analiștii militari
„Este foarte greu să ieșim cu Ordonanță de Guvern până miercuri. În schimb, în seara asta avem întâlnire cu toți miniștrii de resort responsabil pentru a finaliza propunerea de decizie.
Sunt două soluții în discuție, partea aceasta de reglementare este de asemenea în analiză, cel mai probabil putem vorbi despre reglementarea costurilor, nu a prețului.