Virgil Popescu, desemnat cel mai popular ministru din Guvern: L-a devansat total pe Ciucă

DE Alin Crișan | 05.01.2023 - 19:56
Virgil Popescu - Foto: Profimedia

Miniștrii PNL sunt citați în 54.395 de materiale. Astfel, echipa liberală din cabinetul Ciucă ocupă locul întâi cu cele mai multe mențiuni în presă.

SHARE

Miniștrii PNL ocupă prima poziție ca număr total de menționări în materialele jurnalistice din România în luna decembrie, potrivit unui studiu realizat de mediaTrust. Scădere a mediatizării miniștrilor PSD. Cel mai mediatizat ministru a fost Virgil Popescu (PNL).

Citește și: FOTO O comună a construit cea mai modernă grădiniță din România: Se află între fabrici. Cum arată

Miniștrii cabinetului Ciucă sunt citați în 54.395 de materiale. Astfel, echipa de miniștri PNL ocupă locul întâi cu cele mai multe mențiuni în presa scrisă, online, social media, radio și TV, urmată de echipa de miniștri PSD și UDMR. Referințele îi citează în calitate de miniștri ai cabinetului Ciucă.

Miniștrii PNL au fost menţionaţi în 25.900 de materiale media din România, în timp ce miniștrii PSD înregistrează o mediatizare în scădere comparativ cu luna precedentă, fiind citați în 22.144 de materiale jurnalistice în presa scrisă, online, social media, radio și TV.

Miniştrii UDMR au fost menționați în 6.351 materiale - presă scrisă, presă online, radio, TV și social media, de asemenea în scădere față de luna precedentă.

Citește și: Rafila: „Suntem în stare de alertă epidemiologică. Prefer recomandări decât restricţii”

La nivelul audienței pe toate mediile, presă scrisă, online, radio și TV, în perioada monitorizată, 1-31 decembrie 2022, miniștrii PNL ocupă prima poziție - după cum a calculat mediaTrust, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PNL de aproape 34 de ori într-o lună (ajungând la 576,198,596 de contacte), urmați de miniștrii PSD, ceea ce se traduce prin faptul că audiența însumată a informațiilor despre aceștia a ajuns la fiecare român de 30 de ori într-o lună (526,012,020 contacte). Fiecare român a putut auzi mesajele UDMR de 6 ori în cursul lunii decembrie (109,787,972 contacte).

Ministrul Energiei, Virgil Popescu este cel mai vizibil ministru al cabinetului Ciucă în luna decembrie, citat în 151 articole în presa scrisă. La polul opus, Hunor Kelemen este citat într-un singur material din presa scrisă.

Sorin Grindeanu este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă în perioada monitorizată, 1-31 decembrie 2022, înregistrând 143 referințe în presa scrisă monitorizată de mediaTrust. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al transporturilor și infrastructurii. Acesta a înregistrat vârful de vizibilitate în data de 14 decembrie 2022, cu cele mai multe materiale despre mutarea conturilor CNAIR de la BCR, demers care vine în contextul în care Austria s-a opus aderăriii României la spaţiul Schengen. UDMR se remarcă prin ministerul Sportului, reprezentat prin Carol-Eduard Novak, cu 30 de mențiuni în presa scrisă din România Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-31 decembrie 2022, un număr de 4.522 referințe pe posturile TV. Dintre aceștia, miniștrii PNL înregistreză 2.139, cel mai mare număr de mențiuni în materialele TV.

Lucian Bode este cel mai mediatizat ministru în materialele TV în luna decembrie, urmat de Virgil Popescu.

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a fost citat în 436 materiale la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, fiind primul cel mai mediatizat ministru PSD la TV. Vârful vizibilității se înregistrează în data de 12 decembrie iar materialele în care Budăi a fost menționat se referă la punctul de pensie care se va majora de la 1 ianuarie cu 12.5%, alocațiile se vor indexa cu rata inflației pe anul trecut iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei brut, de la 2550 de lei cât este acum.

Kelemen Hunor a fost cel mai mediatizat ministru UDMR în luna decembrie la TV, cu 185 materiale pe TV, în creștere față de luna noiembrie, când a fost citat în 154 de materiale. Vârful vizibilității s-a înregistrat în data de 9 decembrie, în contextul votului Austriei împotriva aderării României la Spațiul Schengen, Hunor Kelemen având o reacție tranșanta de protest împotriva acestei decizii, potrivit mediafax.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te