VIDEO Tupeul lui Rădulescu: „Iohannis să consulte, mai bine, un medic. Nu ne preocupă referendumul”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.04.2019 - 16:34
Cătălin Rădulescu, unul dintre cei mai vocali lideri ai PSD

Parlamentarul PSD Cătălin Rădulescu, botezat „deputatul-mitralieră”, a declarat, luni, la scurt timp după criticile făcute de Klaus Iohannis la adresa Guvernului, că președintele ar trebui „să consulte un medic”, amenințându-l pe șeful statului că ar putea rămâne fără imunitate.

SHARE

„Îi recomand lui Iohannis să meargă la un medic, apoi să consulte Constituția României, pe care nu o respectă niciodată. S-ar putea să nu mai aibă imunitate, la un moment dat, așa că să lase amenințările aduse Guvernului. Guvernul nu e cutiuția lui de valori, nici anexa prezidențială”, a declarant, luni, Cătălin Rădulescu. 

Deputatul PSD a mai precizat că, pe tema referendumului pe Justiție anunțat de Klaus Iohannis, PSD nu poate să facă plângere penală pe numele președintelui, „pentru că plângerile penale se fac doar pentru înaltă trădare”, însă a subliniat că partidul condus de Liviu Dragnea este preocupat „doar de alegerile europarlamentare, nu de referendumul președintelui. I-am făcut recomandări (lui Klaus Iohannis - n.r.) să consulte un medic, asta pentru amenințările pe care le-a făcut la adresa Guvernului.”

CITEȘTE ȘI: VIDEO Iohannis reconsultă Parlamentul pe tema referendumului. Tema propusă în 2017, insuficientă

Președintele Klaus Iohannis a criticat, luni, Guvernul, pentru lipsa unor strategii clare privind construirea spitalelor regionale sau a autostrăzilor, promise de PSD în campanie electorală. Totodată, șeful statului a avertizat Guvernul să nu dea OUG-uri privind Justiția și politica penală, până când poporul nu este consultat în cadrul unui referendum pe aceste teme.

 

Iohannis a mai arătat că referendumul pe Justiție va fi organizat odată cu alegerile europarlamentare, în 26 mai 2019, însă nu a annțat și întrebarea la care vor trebui să răspundă cetățenii, ci doar faptul că va reconsulta Parlamentul, „pentru lărgirea ariei de cuprindere a consultării publice pe Justiție.

CITEȘTE ȘI: Cum poate fi jucată cartea referendumului pe Justiție. Ce mutări are Iohannis

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.