VIDEO Iohannis: Nicio reformă nu a scăpat nesabotată de PSD

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.11.2020 - 19:25

Președintele României a declarat că, pe 6 decembrie, PSD ar putea fi îndepărtat definitv de la putere și că va sprijini un Guvern alcătuit în jurul PNL.

SHARE

"A trecut un an de la alegerile prezidențiale, un an care era destinat construirii României normale, proiectul pentru care cetățenii mi-au acordat încrederea și votul lor. Din păcate, pandemia nu ne-a ocolit nici pe noi.

Pe parcursul acestui an, eforturile mele și ale guvernului s-au concentrat în special pe combaterea epidemiei

"Să nu uităm că la trei decenii de la Revoluție, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. PSD e principalul vinovat pentru acest dezastru.

Țara noastră a fost puternic afectată de corupția și incompetența guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea și au direcționat fondurile publice către clientela de partid.

Nicio reformă nu a scăpat nesabotată de PSD.  Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul sanitar

Clientelismul la nivel de politică de stat a dus România în punctul în care statul era în pericol să nu-și mai poată îndeplini misiunea fundamentală: protejarea sănătății și drepturilor cetățenilor

În acest context nefast un singur partid și-a asumat guvernarea țării. Multe lucruri s-au schimbat în bine.

Cu resurse limitate, am demarat reforme importante care trebuie continuate și aprofundate

În toate domeniile deciziile se iau după consultarea experților, România a fost scoasă de pe lista rușinii în care ne-a inclus PSD, țările cu probleme în ce privește justiția și statul de drept", a declarat Klaus Iohannis. 

Președintele a afirmat că România a obținut cel mai mare pachet de finantare europeană din istorie, un scenariu de neconceput cu PSD la putere.

"Ne putem lesne imagina catastrofa sanitară cu PSD la guvernare. Votul de pe 6 decembrie e esențial, pentru că România nu-și mai poate permite un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generații au fost de sacrificiu.

PSD a demonstrat că nu e capabil să se schimbe, rămâne aceeași formațiune retrogradă a baronilor roșii.

Ce dovadă mai bună a faptului că PSD nu a înțeles nimic decât permanenta subminare din Parlamente a oricărui efort al guvernului de a ține sub control pandemia. În timp ce românii și guvernul se luptă cu pandemia, PSD-iștii tot încearcă să treacă scuturi de taxe pentru domenii cum sunt cazinourile și jocurile de noroc. Ei bine, acest lucru trebuie să înceteze.

Dragi români, pe 6 decembrie îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie în sfârșit definitivă. E timpul ca uniți, cetățenii și forțele politice, să intrăm într-o nouă etapă a dezvoltării noastre. E timpul să construim România normală. Sănătatea și Educația sunt prioritare.

Refacerea legilor justiției pe baze constituționale și continuarea luptei anticorupție, eliminarea baronilor din administrație, vot în două tururi pentru primari, toate acestea trebuie să devină realitate.

O parte dintre aceste proiecte au fost deja elaborate, dar nici unul nu a putut avansa în Parlament din cauza acestui obstacol în calea dezvoltării care este PSD.

Cu o nouă majoritate reformatoare, vom putea să punem în aplicare voința românilor și să asigurăm criteriile de integritate în funcțiile publice.

Dacă nu facem pasul decisiv acum, în 6 decembrie, ar fi în zadar tot efortul nostru comun și toată lupta din ultimii ani pentru a apăra democrația.

Doar cu un guvern de dreapta, în jurul PNL, cu o solidă majoritate, putem continua reformele demarate și să facem marile reforme așteptate

În 2016, România a intrat în una din cele mai negre perioade ale istoriei sale recente. Pe 6 decembrie trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar. Sunt în continuare 100% implicat ca proiectul pentru care am fost ale să prindă contur.

Vă asigur că voi lucra cu viitorul guvern, pe care îl văd construit în jurul PNL, pentru a transforma această viziune în realitate

PNL a avut curajul să-și asume guvernarea, știind că va prelua un buget secătuit.

Chiar și așa, am găsit împreună cu PNL, reurse și soluții pentru a face față cu bine acestei teribile pandemii

Sigur că s-a făcut și erori, dar ceea ce contează este hotărârea de a reseta din temelii modul greoi de funcționare a statului

Reformele adevărate le facem împreună, nu separat, pentru că forța noastră stă în valorile comune care ne unesc

Sunt decis să conduc acest amplu proiect de reconstrucție națională alături de partenerii care mi-au dovedit că sunt dedicați aceleiași viziuni de dezvoltare", a mai susținut Klaus Iohannis.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.