VIDEO Fostul edil Daniel Tudorache, către colegii deputați: Vă rog să încuviinţaţi percheziţia DNA

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 21.11.2022 - 17:02
Camera Deputaților / Foto: captură video

Fostul primar al Sectorului 1 din București, deputatul PSD Daniel Tudorache le-a cerut colegilor din Parlament să voteze pentru încuviinţarea cererii DNA privind efectuarea unei percheziţii informatice în dosarul în care este urmărit penal pentru achiziţile din pandemie.

SHARE

"Stimaţi colegi, într-adevăr, percheziţia a fost efectuată acum doi ani de zile, au avut la dispoziţie 30 de zile să nu ceară acordul Parlamentului, mă refer la procurorii NDA. Nu au făcut-o. De ce au aşteptat doi ani de zile?

Vă cer să fiţi de acord sau să încuviinţaţi percheziţia telefonului. Nu am nimic de ascuns şi vreau să votaţi să percheziţioneze telefonul. E adevărat, sunt multe întrebări care se pun. De ce au aşteptat doi ani de zile? Poate că acum e momentul, e un moment prielnic să se facă circ.

Citeșteș și: FOTO Primul român care a jucat la FC Barcelona: A câștigat toate trofeele, dar a murit la poker

Puteau să o facă în primele 30 de zile şi nu aveau nevoie de votul dumneavoastră. Deci, vă rog frumos să votaţi", a afirmat, în plen, Tudorache.

Camera Deputaţilor dezbate şi votează, luni, cererea Justiţiei privind încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Votul deputaţilor va fi secret cu bile. 

Citește și: FOTO Singurul român care a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal. A refuzat-o pe Real Madrid

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi).

Daniel Tudorache, deputat PSD, în prezent, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucureşti, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Marian Vanghelie, la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 Bucureşti, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (patru fapte, din care una în formă continuată), instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 fapte, din care trei în formă continuată), instigare la fals material în înscrisuri oficiale (două fapte, din care una în formă continuată) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te