VIDEO Florin Cîțu: Sunt excluse restricții majore de Paște

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 07.04.2021 - 19:31
Florin Cîțu: Sunt excluse restricții majore de Paște

Credincioșii ortodocși vor putea merge la slujba de Înviere fără restricții majore, a garantat Florin Cîțu, într-un interviu acordat Newsweek LIVE. Premierul a exlus repetarea situației de anul trecut, când a fost interzisă participarea la slujbe.

SHARE

Premierul Florin Cîțu consideră că măsurile de limitare a circulației introduse în februarie și martie își arată deja efectele pozitive, limitând creșterea numărului de infectări în valul al treilea al pandemiei. 

„Deciziile de impunere de noi măsuri s-au luat din februarie, când s-a limitat circulația până la ora 22.00. Înainte era până la 23.00.

Am urmărit zilnic și am văzut că nu s-a oprit răspândirea virusului. Am venit cu noile măsuri de restricționare a circulației după ce am discutat cu primari, cu prefecți, cu președinții de CJ și cu specialiștii în medicină, pentru că situația din sănătate se înrăutățea. 

Și acum numărul de persoane din ATI este în creștere.

Dar măsurile din februarie și cele de acum au dus la un platou în ceea ce privește rata zilnică a persoanelor testate pozitiv”, a menționat Florin Cîțu, în cadrul Newsweek LIVE.

Premierul a menționat că în acest context este optimist cu privire la viitorul apropiat. 

„Vă dau exemplul cu Paștele care a avut loc deja pentru două culte și care s-a desfășurat bine. Acest lucru m-a făcut să iau din timp decizii și pentru revenirea României după perioada de vaccinare, la o viață normală”, a precizat prim-ministrul. 

Florin Cîțu este convins că și Paștele ortodox se va desfășura fără probleme. 

„Am încredere în români, am încredere în biserică că va organiza lucrurile, împreună cu instituțiile statului, să avem un Paște liniștit. 

Nu am emoții în ceea ce privește Paștele ortodox în România. 

Am dialogat cu BOR, cu toate cultele religioase, unde am agreat ca toată biserica să susțină campania de vaccinare. 

Este exclus să fie o carantină totală de Paște, cum a avut loc anul trecut”,  a garantat Florin Cîțu, în cadrul Newsweek LIVE.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.