VIDEO Cum a ajuns Becali săgeata electorală a lui George Simion. Intelectualii AUR, trași pe dreapta

DE Petre Bădică | Actualizat: 14.10.2024 - 13:28

VIDEO Cum a ajuns Becali săgeata electorală a lui George Simion. Intelectualii - conspiraționiști ai AUR, alături de care se afișase George Simion în ultimii ani, au fost trași pe dreapta. Simion a fost la pelerinajul de la Sfânta Parascheva, alături de Becali.

SHARE

Liderul AUR, George Simion, s-a afișat la pelerinajul de la moaștele Sfintei Parascheva, alături de Gigi Becali, finanțatorul echipei FCSB. Este o imagine simbol deoarece ea arată cine este locotenentul lui Simion în campania electorală pentru președinția României.

Citește și: 53.000 de oameni așteaptă să se închine la racla Sfântei Parascheva. Rândul se întinde pe 6 km

Sfânta Parascheva, Iași: Becali, săgeata electorală a lui George Simion

De ce George Becali? Primul argument ar fi banii, Becali fiind miliardar. Deocamdată, niciunul nu a confirmat cu cât a contribuit Becali la campania lui Simion. Știm că Becali a trimis brânză la nunta lui Simion, de pe urma căreia liderul AUR a strâns 400.000 euro, pe care nu i-a donat cum a promis, ci i-a pus la bancă.

Citește și: George Simion a strâns 400.000 € la nuntă și a păstrat banii, deși a promis că face un spital

Simion a fost, în luna mai, în pelerinaj la Palatul lui Becali din București. Atunci, Mihai Neamțu, alt lider AUR, i-ar fi cerut 400.000 de euro lui Becali. 

Citește și: George Simion și Mihai Neamțu l-au rugat Becali să le dea bani. „Avem nevoie de 4.000.000 euro”

Un alt argument pentru decizia lui Simion de a se afișa cu Gigi Becali este notorietatea acestuia din urmă. Siteu-rile de sport și televiziunile, cu trafic uriaș și mulți telespectatori, difuzează știri cu Becali la foc continuu.

Dar, această audiență, pe care o face Becali, se transformă, automat, și în voturi? Răspunsul este NU. În 2004, Becali a participat la alegerile pentru președinția României, fiind candidatul Partidului Noua Generație. A obținut 1,77% din voturile. Și atunci, Becali era în mare vogă.

Becali și George Simion, braț la braț la Sfânta Parascheva

Becali va candida pe listele AUR la București, unde există un electorat mai pretențios. La alegerile locale candidatul AUR a venit abia pe locul 5, semn că populismul prinde mai greu în Capitală.

George Simion a schimbat abordarea de campanie, vrăjit de banii și faima lui Becali. La început, Simion a mers pe mâna unor intelectuali controversați, anti-vacciniști și conspiraționiști.

Ne aducem aminte de Călin Georgescu, primul premier pe care l-a propus AUR, în caz că ar fi ajuns la putere. Apoi, Călin Georgescu a ajuns președinte de onoare al AUR.

Putinist, anti-vaccinist, care spune că „Putin își iubește țara”, Călin Georgescu a vrăjit o parte din electorat având vorbele la el. 

Călin Georgescu a lucrat 17 ani la ONU. Simion s-a îndepărtat de Georgescu care va candida la președinție.

Citește și: Calin Georgescu: Ucraina este un stat inventat. Avem mai mult de câștigat dacă suntem cu Rusia

Un alt lider AUR cu declarații controversate este Sorin Lavric. Newsweek a scris despre derapajele acestuia. Lavric este atât de conspiraționist încât susține că vaccinul COVID a ucis oameni.

Simion s-a afișat cu Lavric, altfel un scriitor cunoscut, și l-a pus președintele Senatului AUR. Trecut pe linie moartă, Lavric nu mai joacă, azi, niciun rol în campania pentru alegerile prezindențiale. Este senator AUR. 

Citește și: Lavric (AUR) insistă: îl omagiază în Senat și pe Mircea Vulcănescu, condamnat pentru hitlerism

Fratele Târziu, marginalizat de George Simion

Claudiu Târziu, fost jurnalist, scriitor, fost copreședinte al AUR a ajuns, azi, europarlamentar. Târziu are mai multe postări despre biserici și sfinți decât inițiative politice, este un populist desăvârșit, dar i-a fost aproape lui George Simion. I-a fost locotentul numărul 1. Azi, a ajuns și el marginalizat de către Simion.

Zilele trecute, Târziu i-a trimis un mesaj de revoltă lui George Simion pe care îl acuză că are rezultate electorale slabe și conduce despotic partidul.

Citește și: Scindare la AUR: Claudiu Târziu îl torpilează pe George Simion. „Avem un an electoral dezastruos”

CONCLUZIE La AUR, zarurile au fost aruncate. George Simion mizează pe George Becali pe ultima sută de metri a campaniei electorale. O decizie riscantă. Așa cum a riscat cu acele clipuri electorale ridicole pentru alegerile europarlamentare în care domnitori ai României îi cereau lui Simion să salveze România. 

Așa cum a riscat cu acele promisiuni ultra-populiste precum „Case la 35.000 de euro”, care nu au convins.

La AUR, Becali e „săgeata electorală”, „glonțul de argint” sau „lebăda neagră” a lui George Simion pentru Cotroceni.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te