Viceprimarul Bădulescu continuă acuzațiile: 10 august 2018 a fost creaţia lui Liviu Dragnea

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.02.2019 - 16:44
Aurelian Bădulescu e dezlănțuit, după ce PSD s-a descotorosit de el. Foto Inquam Photos/Alberto Groșescu

Aurelian Bădulescu a declarat, vineri, că în urma declaraţiilor pe care le va face luni la Parchet, procurorii ar trebui să meargă pe piste care „ar putea identifica faptul că 10 august 2018 a fost creaţia lui Liviu Dragnea”.

SHARE

Viceprimarul Capitalei mai afirmă că Jandarmeria a fost folosită pe 10 august.

„Situaţia de pe data de 10 august aduce noi situaţii la cunoştinţa Parchetului, care va trebui, în urma acestor declaraţii pe care le voi da şi care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost creaţia lui Liviu Dragnea”, a declarat, vineri, viceprimarul Aurelian Bădulescu, la o dezbatere publică la Primăria Capitalei.

Întrebat dacă intervenţia Jandarmeriei a fost legală, „mâna dreaptă” a lui Firea a precizat: „Am să menţin întotdeauna: în acea zi, Jandarmeia a fost folosită fără ştirea lor într-un joc în care oamenii au avut de pierdut, atât jandarmii, cât şi oamenii care au intrat în contact cu jandarmii. A fost o intervenţie proporţională, iar ordinele care se dădeau către Jandarmerie şi discursul public au fost doar de a muta dinspre Jandarmerie cine este de fapt obiectivul şi cine este creierul acestei mişcări. Niciodată să nu uitaţi: revoluţiile şi mişcările de stradă au un epicentru. Politicul”, a mai precizat Aurelian Bădulescu.

Afirmațiile viceprimarului vin după ce acesta a susţinut miercuri seară că declaraţiile pe care le-a făcut iniţial la Parchetul General, în ancheta privind violenţele din 10 august 208, au fost mincinoase. De asemenea, Bădulescu a precizat că ar fi fost chemat din nou la Parchet, pentru ziua de luni.

Întrebat dacă va demisiona din PSD, Aurelian Bădulescu a infirmat.

„Nu. Pentru fiecare etapă în care miliţa spirituală va acţiona împotriva mea, voi avea câte un răspuns şi voi justifica acţiunea mea şi acţiunile dumnealor. Este un moment de disperare al lor pentru a-mi închide gura. Am fost ameninţat punctual că mâna lor este lungă, inclusiv în presă, iar ceea ce urmează să mi se întâmple va ţine inclusiv de tăvălirea imaginii publice”, a mai afirmat viceprimarul.
Acesta susţine că „2019 nu mai este un an al brutalităţii fizice, este un an al degradării personale prin intermediul unor chestiuni de presă plătite sau anticipate” şi a anunţat că a depus plângere penală împotriva celor care l-au ameninţat.

PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei pe motivă că vorbeşte urât cu colegii din PSD. Noul lider al filialei, Gabriel Mutu, renunţă, astfel, la oamenii primarului Gabriela Firea, la Primăria Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te