Vasile Dâncu și-a povestit, în fața judecătorilor, aventurile la pescuit împreună cu Dragnea

DE Valentin Mirică | Actualizat: 30.07.2020 - 15:38

Vasile Dâncu, fost vicepremier și potențial președinte al Consiliului Național al PSD, a depus, miercuri, mărturie în dosarul Belina, unde a fost la pescuit împreună cu Liviu Dragnea.

SHARE

“Nu a fost remarcabil pentru mine ca să îmi rămână în memorie. Din câte îmi amintesc, mi-a spus că mergem la pescuit pe balta unor prieteni. Am mers cu mașina. Locul era păzit. In acel loc nu mai era nimeni. Nu am observat ca domnul Dragnea sa se ducă sa plătească o taxă. Era un grătar în zonă, am stat câteva ore, până spre seară“, a declarat Dâncu, citat de Liber în Teleorman. 

Fostul vicepremier a arătat că partida de pescuit a avut loc în 2012-2013 și tot ce-și amintește este grătarul și o încăpere cu un frigider. 

El s-a plâns însă că a fost chemat la audieri de către DNA și este martor în acest proces. “De două ori am fost audiat la DNA în acest caz (...) Eu respect foarte mult justiția. Acum am aflat care este obiectul procesului. Am înțeles ca am fost chemat pentru ca am fost la pescuit cu Liviu Dragnea, care nici el nu este parte în proces. Mi-am făcut datoria de cetățean“, a susținut sociologul clujean. 

La sfârșitul lunii iunie, Dâncu și Dragnea au avut un schimb de replici, prin intermediul presei. Dâncu a spus că Dragnea era obsedat de problemele pe care le avea cu justiția, iar Dragnea a sugerat că Dâncu ar fi avut legături cu SRI-ul. “Eu vreau să spun că despre statul paralel primele prezentări mi le-a facut Dâncu, primele explicații despre acest sistem ocult. Din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI, Maior, Coldea și restul“, a spus Dragnea. 

Dragnea venea cu elicopterul

Procurorii DNA susțin, în rechizitoriul dosarului Belina, cauză în care a fost trimisă în judecată Sevil Shhaideh,fost vicepremier, că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi mers în repetate rânduri pe Insula Belina, comportându-se "cel puțin ca un adevărat posesor", deși nu era titlularul unui contract de închiriere. DNA precizează că de mai multe ori deplasările s-au realizat cu elicopterul, pe insulă fiind amenajat, în 2016, un heliport neautorizat.

"Mijloacele de probă administrate în prezentul dosar au relevat o legătură apropiată între S.C. TEL DRUM S.A. şi numitul LIVIU DRAGNEA, a cărui prezenţă în repetate rânduri, pe Insula Belina, închiriată de S.C. TEL DRUM, a fost dovedită. Acesta nu a fost prezent singur, ci, în general era însoţit de apropiaţi din anturajul politic, după cum rezultă din declaraţiile martorilor Vasile Dâncu, Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu, care au dat curs invitaţiei formulate personal de către numitul LIVIU DRAGNEA, sau de persoane rămase neidentificate, care îl însoţeau pe insulă, aşa cum reiese din declaraţia martorului Constantin Apăvăloaie şi înscrisurile denumite foi de zbor, care atestă numărul de persoane însoţitoare.

Rezultă astfel că numitul LIVIU DRAGNEA îşi invita personal apropiaţii pentru partide de pescuit sau doar pentru a se relaxa împreună într-un cadru natural, beneficiind de toate îmbunătăţirile aduse locurilor prin construcţii şi amenajări ilegale.

Prin urmare, relaţia apropiată cu S.C. TEL DRUM S.A. este demonstrată tocmai de faptul că fără a fi titularul unui contract de închiriere a imobilului insula Belina, numitul LIVIU DRAGNEA îşi permitea să facă invitaţii, să descindă într-un cadru restrâns cu prieteni apropiaţi pentru activităţi recreative, să folosească bunurile mobile şi imobile din areal, comportându-se cel puţin ca un adevărat posesor.

Nu în ultimul rând, arătăm că o parte din deplasările efectuate de către numitul LIVIU DRAGNEA pe Insula Belina s-au realizat cu elicopterul, astfel cum rezultă din procesul verbal din data de 20.10.2017, iar în anul 2016, pe insulă, s-a realizat un heliport, funcţional, dar neautorizat de către organele abilitate. Din declaraţia de martor a numitului Constantin Apăvăloaie, pilotul de la S.C. Cobrex Trans S.R.L., firma deţinătoare a elicopterului cu care se realizau zborurile, rezultă că heliportul a fost realizat după ce martorul şi-a făcut cunoscută intenţia, în faţa aghiotantului numitului LIVIU DRAGNEA, de a nu mai ateriza în zona Belina din cauza terenului accidentat şi plin de bălării.

Din cele expuse, reiese încă o dată faptul că numitul LIVIU DRAGNEA se comporta cel puţin ca un adevărat posesor al imobilelor, din moment ce el era principalul beneficiar al zborurilor cu elicopterul în zona insulei Belina, iar apariţia heliportului vine practic să deservească descinderilor sale în zonă", se arată în rechizitoriul prin care Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată în dosarul Belina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te