USR cere în instanță desecretizarea dosarului de revoluţionar al lui Ciolacu. „Fraudă cap-coadă”

DE Octavia Constantinescu, Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.10.2022 - 14:54
Marcel Ciolacu, președintele PSD- Foto: Facebook

Reprezentanţii USR au anunțat marți, 18 octombrie, că au chemat în judecată Guvernul României pentru desecretizarea dosarului de revoluţionar al preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu. USR acuză că liderul PSD este „un fals revoluționar”.

SHARE

„La Buzău nu a fost nicio revoluţie. La DNA este şi un proces penal, pornit în 2016, pentru că a fost declarat ilegal Buzăul ca un oraş al revoluţiei, de către secretarul de stat pentru revoluţionari pus de PSD, ca să se poată da certificate de luptător cu merite deosebite.

Marcel Ciolacu a avut beneficii materiale din postura de revoluţionar. În anii ‘90, a primit pământ în comuna Săpoca, pe care l-a vândut ulterior.

Este o fraudă şi opinia publică trebuie să vadă ce conţine dosarul de revoluţionar al lui Marcel Ciolacu. Noi l-am cerut la Secretariatul de Stat pentru revoluţionari şi nu l-am primit, motiv pentru care am deschis procesul.

Este o fraudă cap-coadă, omul acesta, în anii ‘90, când era şomer, a vrut să aibă beneficii materiale şi acum îi este ruşine de acest lucru, spune că nu a ridicat certificatul.

Dar, l-a cerut - în 2019, a cerut certificat pentru noua categorie de revoluţionari - şi poate oricând să ceară indemnizaţia lunară de 6.000 de lei brut”, a afirmat Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de politici publice al USR, conform unui comunicat de presă al partidului.

Citește și: Cel mai mare contractor al OMV Petrom, în insolvență. Povestea unui vechi conflict de interese

În august 2022, USR a solicitat Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSRML) furnizarea unor informaţii de interes public referitoare la dosarul de revoluţionar al liderului PSD.Potrivit sursei citate, în urma refuzului Secretariatului de Stat de a oferi informaţiile solicitate, USR, prin avocat Teodora Stoian, a depus plângere împotriva SSRML şi a cerut Curţii de Apel Bucureşti:

- să constate că sunt informaţii de interes public informaţiile solicitate SSRML

- să oblige SSRML să pună la dispoziţie copia integrală de pe dosarul în baza căruia i-a fost acordată lui Marcel Ciolacu calitatea de luptător cu rol determinant, documente din care să rezulte dacă acesta a încasat indemnizaţia lunară reparatorie, precum şi documente din care să reiasă toate drepturile, beneficiile, bunurile mobile şi/sau imobile primite în baza calităţii de revoluţionar.

Citește și: EXCLUSIV 4.000 de copii, abandonați în primele 6 luni ale anului. De 5 ori mai puțini, adoptați

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te