Unde a sărbătorit premierul Crăciunul pe stil vechi? „Niciun păcătos nu merită o asemenea primire”

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 07.01.2024 - 21:21
Unde a sărbătorit Marcel Ciolacu Crăciunul pe stil vechi - Foto: orthodixianewsagency.gr.
ciolacu athos
marcel ciolacu athos vatopedi

Unde a sărbătorit premierul Crăciunul pe stil vechi? Șeful guvernului a profitat de această sărbătoare pentru a vizita un loc în care a fost și în aprilie 2023, când nu era prim-ministru. Marcel Ciolacu se află într-o vizită neoficială, însoțit de „cei mai apropiați prieteni”.

SHARE

Unde a sărbătorit premierul Crăciunul pe stil vechi? Sărbătoarea care este celebrată de credincioșii Bisericilor care încă folosesc calendarul iulian și nu pe cel gregorian, a fost prilejul pentru Marcel Ciolacu să viziteze un loc în care mai fusese și în aprilie 2023, cu două luni înainte de a deveni șeful guvernului.

Unde a sărbătorit premierul Crăciunul pe stil vechi? „Niciun păcătos nu merită o asemenea primire”

Premierul Marcel Ciolacu a ținut să marcheze Crăciunul pe stil vechi printr-o vizită neoficială la Muntele Athos, la Mănăstirea Vatopedi.

El este însoțit în această deplasare de „cei mai apropiați prieteni” conform prropriei declarații.

Dar, în fotografiile difuzate de orthodixianewsagency.gr el apare doar împreună cu Secretarul General al Guvernului, Marian Neacşu.

Impresionat de primirea făcută de părintele-stareț al mănăstirii, Arhimandritul Efrem Vatopedinul, prim-ministrul a mulțumit și a spus că „niciun păcătos nu merită o asemenea primire”.

Citește și: Nici Palatul Parlamentului nu are aviz ISU, susţine Marcel Ciolacu

„În primul rând doresc să vă mulţumesc pentru primire şi îmi menţin părerea că niciun păcătos nu merită o asemenea primire. Cum spuneaţi, părinte stareţ, orice venire sau revenire e o binecuvântare şi o împlinire sufletească. 

Sunt într-o vizită neoficială, împreună cu cei mai apropiaţi prieteni ai mei, şi vreau să mulţumesc în mod deosebit familiei pe care o cârmuiţi, care ne-au permis aceste puţine zile de a face parte din familia lor şi le mulţumesc şi în numele meu şi al prietenilor mei sfinţilor părinţi că ne-au permis să fim parte a acestei vieţi duhovniceşti.

Astăzi am fost şi la schitul românesc, unde părintele stareţ vorbea cât de mult dumneavoastră îi ajutaţi pe toţi părinţii români şi vreau în mod deosebit, pentru acest lucru, să vă mulţumesc.

Printre primele lucruri pe care mi le-aţi spus a fost: „Marcel, niciodată să nu ieşi în spaţiul public şi să vorbeşti doar despre tine. Niciodată să nu spui: „Tu ai făcut, tu ai rezolvat”,  fiindcă nu vei putea niciodată să rezolvi ceva singur””, a afirmat Ciolacu, potrivit news.ro.

Premierul, într-o atitudine evlavioasă față de starețul Mănăstirii Vatopedi, Arhimandritul Efrem Vatopedinul - Foto: orthodixianewsagency.gr

Șeful guvernului a mai fost la Muntele Athos şi în aprilie 2023, cu două luni înainte de a deveni prim-ministru. 

Citește și: Mesajul dur al unui preot de la Muntele Athos pentru românii din diaspora. ”Să sărutați picioarele”

La acel moment el anunța că a petrecut câteva zile pe Sfântul Munte Athos, pentru a se ruga „pentru sănătatea noastră şi a tuturor semenilor noştri”. 

„Am trăit multe momente binecuvântate în acest loc care este tezaurul cel mai de preţ al ortodoxiei”, afirma el, la acea vreme.

Ciolacu a fost însoţit în 2023 de secretarul general PSD, Paul Stănescu.

Marcel Ciolacu, în vizită la Mănăstirea Vatopedi de pe Muntele Athos - Foto: orthodixianewsagency.gr

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te