Ultima decizie a lui Drulă i-a înfuriat pe rapidiști: a demis o atletă, pentru a numi un apropiat

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 09.09.2021 - 20:01
Vali Caciureac a fost demisă pe ultima sută a mandatului lui Cătălin Drulă. Foto Suporter de Servciu

Ultima decizie a ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, înainte de a demisiona din guvern, a fost să o înlocuiască de la conducerea Clubului Sportiv Rapid pe fosta atletă Vali Caciureac. A înlocuit-o cu un ong-ist, apropiat de-al său.

SHARE

UPDATE: Florin Cîțu a repus-o joi în funcție pe Vali Caciureac, la conducerea CS Rapid.

_________________

Cătălin Drulă a revocat-o din funcția de preşedinte al Clubului Sportiv (CS) Rapid București pe fosta atletă Vali Caciureac cu doar trei zile înainte ca el să-și prezinte demisia din guvern, alături de colegii săi din USR PLUS. 

Decizia i-a uimit pe rapidiști, mai ales că Vali Caciureac este considerată o sportivă legendară a clubului. Ea și-a început cariera sportivă la CR Rapid și a cucerit 13 titluri naţionale pentru acest club.

În 1982, a doborât recordul mondial la săritura în lungime, a devenit campioană europeană în aer liber, la Atena, şi a obţinut medalia de bronz la Campionatele Europene în sală de la Milano. În 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, a cucerit medalia de argint, fiind devansată doar de colega sa Anişoara Cuşmir.

Ulterior a devenit antrenoare de atletism la Rapid, iar din 2000 vicepreşedinte al clubului din Giuleşti, iar apoi preşedinte/director şi membru de drept al Consiliului de conducere al CS Rapid.

Citește și: Profesorul Zăgrean de la UMF București distribuie conspirații: „Unde dracu' e pandemia?”

Rapidiștii amenință cu proteste

Cătălin Drulă a decis, în schimb, să o înlocuiască cu un oengist, fără legătură cu clubul Rapid, dar apropriat de-al său, care înainte de această numire a activat pe poziția de consilier al ministrului Transporturilor. Este vorba despre Mircea Costin Zamfir, care, până să ajungă în minister lucrase pentru o ONG din Măgurele.

Decizia a înfuriat pe rapidiști, care au anunțat mișcări de protest și au publicat mai multe acuzații la adresa fostului ministru al Transporturilor

„Alături de Vali Ionescu Caciureac! Cătălin Drulă (îl găsiți în DEX la definiția nimicului) a încercat să umilească și să indepărteze o legendă incomparabilă a clubului Rapid București: Vali Ionescu Caciureac. Costin Zamfir (nimeni de nicăieri) a fost desemnat noul președinte al clubului de cel menționat mai sus.

Vali Caciureac este sinonimul perfmormanței și seriozității în sportul românesc și merită respectată. Și-a dedicat viața culorilor alb-vișinii atât ca sportivă, obținând numeroase premii naționale și internaționale, dar și ca președinte, gestionând corespunzător cele mai dificile momente din istoria sportului giuleștean. Menționăm că în sezonul actual CS Rapid București se aliniază în primele ligi naționale la toate sporturile de echipă unde secțiile sunt active.

Acesta este rezultatul unor proiecte pentru care s-au făcut nenumărate sacrificii și roadele muncii eficiente. Adăugăm aici că deși echipa de fotbal este desprinsă de Clubul Sportiv, doamna Caciureac a fost mereu alături de FC Rapid 1923, fiind împreună cu noi încă din diviziile de amatori până în prezent. A reprezentat cheia unei comunicări și relații excelente între FC Rapid și CS Rapid.

Vali Caciureac înseamnă Rapid și trebuie să RĂMÂNĂ președintele clubului, orice alt scenariu va fi urmat de proteste vehemente și acțiuni menite să îndepărteze slugile impuse de clasa politică. Aici e Rapid!", a scris pe Facebook galeria Peluza Nord.

Vali Caciureac: Eu sunt de 44 de ani la clubul Rapid

Fosta atletă a declarat că se simte nedreptățită de decizia fostului ministru al Transporturilor. 

„A venit un ordin semnat de domnul ministru vineri, la ora 12:30, prin care m-a eliberat pe mine din funcție și l-a numit pe consilierul dânsului în funcția de director al clubului. Nu am avut nevoie de niciun motiv. Pur și simplu este fără motiv demiterea. Este decizia dânsului și asta a fost.

Nu pot să am nicio bănuială. Eu am făcut tot ceea ce s-a putut posibil pentru ca stadionul să fie așa cum trebuie pentru sportivii secțiilor noastre și pentru fotbal, am făcut toate demersurile ca după 30 de ani bazinul de polo să fie făcut, tot munca mea este.

Probabil că acum când stadionul era gata și nu aveam ce face a fost mai bine să stau… Nu am simțit nimic.

Pur și simplu m-am considerat nedreptățită și atât. Am considerat că meritam să fiu și eu acolo la inaugurarea stadionului, pentru că e munca mea. Nu știu dacă se va reveni asupra deciziei, dar voi fi prezentă la inaugurarea stadionului, chiar dacă nu sunt dorită acolo. Eu merg la deschidere, eu voi veni la meciuri, chiar dacă nu mă vrea nu știu ce om politic.

Eu am Rapidul în sânge, eu sunt de 44 de ani la clubul Rapid, am fost sportivă, antrenoare, vicepreședinte și acum președinte. Eu am luptat pentru clubul acesta și pentru sportivi și pentru secții. Am umblat ani de zile după sponsorizări, am umblat să ridic secțiile sportive. Anul acesta avem toate secțiile sportive în prima ligă”, a declarat fosta atletă la ProSport Live. (A.B.)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te