Tăriceanu exclude asumarea răspunderii Guvernului pentru modificările Codului penal

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.06.2018 - 17:04

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a propus nimeni şi nu s-a discutat despre adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codurilor şi nici despre adoptarea acestor modificări prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului.

SHARE

Președintele Senatului a menționat că modificarea Codurilor penale va fi făcută exclusiv prin procedură parlamentară, potrivit news.ro „Nu am discutat despre niciun fel de ordonanţă de modificare a Codurilor penale. Vă rog să scoateţi din discuţie acest subiect, vă spun oficial - vom merge exclusiv pe calea parlamentară", a declarat Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei de guvernare, la care a luat parte şi liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă.

„Nu a venit nimeni cu o asemenea propunere", a afirmat liderul ALDE, care a mai spus că modificarea codurilor nu va fi făcută nici prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, iar această variantă este agreată şi de către PSD.

Președintele Senatului a mai precizat că, „fără îndoială", va avea loc o sesiune parlamentară extraordinară pentru a putea fi încheiate priorităţile legislative: „Am discutat mai demult şi am convenit sa facem sesiune extraordinară".

Citește și: Toader susține că nu știe nimic despre ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor Penale

Dragnea a anunțat că nu va mai respecta procedurile parlamentare

Liviu Dragnea a avut vineri seară prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă". "A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea", a susţinut Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă. Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

Citește și: Liviu Dragnea își cere iertare față de cei din pușcării

_____________

Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -