Liviu Dragnea își cere iertare față de cei din pușcării

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.06.2018 - 23:11
Foto Inquam Photo/Octav Ganea

SHARE

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, afirmând vineri seară, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă". 

„A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea", a susţinut Dragnea, potrivit News.ro. De asemenea, șeful partidului aflat la guvernare a anunţat că rămâne în fruntea PSD şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge „până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi„mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă. 

Liviu Dragnea le-a cerut scuze „miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”. „Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt (...) „Îmi cer iertare miilor de români, unii stau în pușcărie pe baza unui articol neconstituțional, alții sunt târâți la DNA în baza acestui articol neconstituțional” ”, a avertizat liderul PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat joi, la trei ani și jumătate de închisoare, pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive la Direcția de Asistență Socială din Teleorman.

Unanimitate pentru susținere

Liviu Dragnea a spus că a fost unanimitate pentru susţinerea sa în Comitetul Executiv. ”Am avut discuţie în CEx cu cele două mandate, de preşedinte PSD şi preşedinte (al Camerei Deputaţilor - n.r.) pe masă, în mod simbolic. Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri - stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabuilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş - au spus ei - ca PSD să se destructureze. De asemenea, au spus că nu putem să ezităm în a duce la capăt lupta pe care am început-o şi anume pe de o parte de normalizare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, iar pe de altă parte de destructurare a acestui sistem ocult”, a relatat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Firea anunță OUG pe modificarea codurilor penale

Primarul capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri, la finalul ședinței conducerii PSD, că săptămâna viitoare va avea loc o ședință a partidului cu juriștii pe Codul Penal și apoi vor decide dacă dau Ordonanță de Urgență sau nu, scrie g4media.ro.

Întrebată de reporteri dacă la CEX s-a decis dacă modificarea codurilor penale se va face prin Ordonanță de urgență sau în procedură parlamentară, Gabriela Firea a declarat: ”Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experților în domeniul juridic, a colegilor parlamentari și miniștri și se va lua o decizie în acest sens”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te