Tabăra lui Cioloș acuză echipa lui Barna de fraude masive la alegerile interne

DE Mircea Marian | Actualizat: 27.09.2021 - 11:52
Foto: Facebook

Un grup de membri ai Comitetului Electoral care supervizează alegerile interne din USR PLUS semnalează faptul că sunt sute de adrese de email - care permit să se voteze - suspecte.

SHARE

„Au fost sunați 406 membri din 9 filiale.

Jumătate dintre aceștia au răspuns la telefon (203). Dintre cei care au răspuns, 180 (88,66%) nu au confirmat solicitarea de modificare a adresei de e-mail si doar 11,82% au confirmat schimbarea adresei de email. Alți 203 membrii nu au răspuns la telefon sau nu au putut fi contactați”, se arată într-un mesaj intern, postat de Camelia Sălcudean și semnat de alți cinci membri ai Comisiei Electorale. 

Citește și: Ilie Năstase, ambițios, mai vrea o fetiță la 75 de ani: „Vor zice ăștia că sunt Superman!”

Ea semnalează și alte nereguli, inclusiv atribuirea unei adrese de email, care ar permite să se voteze, unei persoane decedate de un an.

„Lista de alegători încărcată în SimplyVoting conține membri dublați, adică 9 membri cu ID-uri diferite, dar aceeași adresă de email. Acești membri vor primi, fiecare, două linkuri de vot valide. Precizăm că nu suspectăm o încercare de fraudă, este vorba “doar” de o gravă neglijență la nivelul SG.

Un membru decedat din filiala Satu Mare a avut operată în HubSpot o modificare a adresei de e-mail în data de 23 septembrie 2021. Cu toate acestea, atunci când a fost apelat numărul de telefon cu care era înregistrat, persoana care a răspuns a relatat că acesta este decedat de aproximativ un an!

Membri fără număr de telefon, ce nu pot fi verificați, a căror modificare de adresa a fost solicitată de un alt membru”, se arată în sesizarea celor șase membri ai Comisiei Electorale. 

După această sesizare au apărut pe grupurile interne ale USR PLUS informații că membrul USR PLUS de la Satu Mare nu era decedat, fiind vorba de tatăl său, care avea același nume. 

Dacian Cioloș a părut să confirme suspiciunile. 

M-am gândit mult în ultimele ore la cum anume pot merge mai departe, având în vedere că o parte din Biroul Național nu recunoaște decizii luate împreună, încearcă să blocheze verificări legitime ale Comisiei Electorale și multe alte lucruri pe care nu vreau să le definesc acum. Am văzut colegi pe care i-am învestit cu încredere, dar azi aleg să derapeze de la principiile care ne-au adus împreună”, a scris Cioloș într-un mesaj trimis pe un grup intern al USR PLUS.

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru președinția USR PLUS cu 46% din voturi, în fața lui Dan Barna (43,9%) și Irineu Darău (10%). Urmează turul doi al alegerilor interne, care va avea loc în perioada 23 – 30 septembrie.

Membrii USR PLUS au început să voteze pentru noul președinte al partidului de miercuri, 15 septembrie, dar votul a fost întrerupt timp de o zi din cauza faptului că au primit drept de vot mai mulți membri suspendați pentru neplata cotizațiilor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te