Surse PSD: cearta dintre Olguța Vasilescu și Dăncilă, regizată. Scopul: victimizarea candidatei PSD

DE Alexandru Pop | Actualizat: 14.11.2019 - 15:48
Vasilica Viorca Dăncilă și familia Vasilescu, fericiți că presa a prezentat-o din nou pe lidera PSD în postura de victimă Foto: Inqaum/ Octav Ganea

Presupusa ceartă dintre familia Vasilescu - Olguța Vasilescu și Claudiu Manda - și președintele PSD, Viorica Dăncilă, a fost gândită cu o zi înainte, potrivit unor surse din PSD.

SHARE

Scopul celor care se ocupă de strategia PSD a fost victimizarea candidatei social-democrate. Un lider PSD s-a lăudat, în interiorul partidului, că strategia a funcționat, iar presa a preluat masiv acest fals scandal, fără să-l verifice.

Olguța Vasilescu le-a transmis colegilor de partid că intența de vot pentru Dăncilă ar fi ajuns la 45% și va crește, urmare a prezentării lui Dăncilă în postura de victimă a atacurilor din propriul partid. 

Mai multe televiziuni și publicații on-line au scris, la 12 noiembrie, că liderii PSD s-ar fi certat atât de tare în ședința Comitetului Executiv al partidului încât vocile se auzeau în curte. Viorica Dăncilă ar fi fost deranjată de afirmațiile pe care le-ar fi făcut europarlamentarul Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, și șeful PSD Dolj.

Citește și Măcel la CEx-ul PSD: Dăncilă plânge iar parlamentarii care au votat Guvernul Orban, dați afară

„Să spuneți că nu puteți să câștigați alegerile prezidențiale cu o proastă, nu vă face cinste. La europarlamentare ați avut alte interese”, i-ar fi reproșat Dăncilă lui Manda. Mai multe publicații au susținut că Dăncilă ar fi plâns în acea ședință. După reuniunea C.Ex. a PSD, Dăncilă s-a afișat alături de Olguța Vasilescu și a negat orice conflict. 

Potrivit surselor din PSD, o altă direcție a strategiei acestui partid va fi asmuțirea electoratului USR împotriva lui Iohannis. Acestui electorat urmează să i se inoculeze idea că serviciile secrete, controlate de Iohannis, s-ar afla în spatele anchetei Rise Project. Liderii PSD urmau să se folosească de contactele din USR pentru a propaga acest mesaj.

Citește și CEX. Dăncilă și-a reglat conturile cu colegii care o făceau proastă. Pe unii i-a dat afară

Tot Olguța Vasilescu ar urma să gestioneze mesajele destinate indecișilor, mesaje în care să se susțină că guvernul PNL vrea să taie salarii și pensii, invocâng guvernarea Boc/ PDL. de altfel, joi, Vasilescu a postat pe propria pagină de Facebook un mesaj în acest sens, susținând că ea a fost cea care a crescut salariile și pensiile. Ea le-a recomandat colegilor să nu răspundă atacurilor de pe rețelele sociale. 

În sfârșit, strategia solicitării unei dezbateri cu Iohannis a fost gândită astfel încât aceasta să aibă loc la un post de radio unde moderatorul putea să o ajute, discret, pe Dăncilă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te