CEX. Dăncilă și-a reglat conturile cu colegii care o făceau proastă. Pe unii i-a dat afară

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.11.2019 - 21:41

Liderii PSD reunniți pentru a analiza rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţialeau au decis excluderea din partid a fostului ministru al Justiției Ana Birchall, Cozmin Gușă și a parlamentarilor care au votat învestirea Guvernului Orban.

SHARE

Pe lângă excluderea parlamentarilor care au votat învestirea Guvernului Orban - deputatele Cristina Burciu și Elena Hărătău și senatorul Eugen Gioancă - a mai fost dat afară și primarul Bacăului, Cosmin Necula, care ar fi declarat că social-democrații se fac de râs cu Viorica Dăncilă.

Excluderea Anei Birchall și a lui Cozmin Gușă din partid a fost propusă de Cătălin Rădulescu, inițial a fost refuzată de Viorica Dăncilă, dar aprobată ulterior cu majoritate de voturi. Cozmin Gușă, exclus pentru că „nu s-a raportat corect la PSD”, iar Ana Birchall pentru că „a ieșit pe declarații pe justiție fără să aibă acest drept”.

Unul dintre motivele certurilor din PSD din cadrul ședinței a fost faptul că Viorica Dăncilă s-a arătat extrem de deranjată de afirmațiile pe care le-ar fi făcut europarlamentarul Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, și șeful PSD Dolj. „Să spuneți că nu puteți să câștigați alegerile prezidențiale cu o proastă, nu vă face cinste. La europarlamentare ați avut alte interese”, i-a reproșat Dăncilă lui Manda.

În fond, pentru un motiv similar a fost exclus din partid primarul Bacăului, Cosmin Necula. Olguța Vasilescu a amenințat că renunță la funcția de coordonator al campaniei electorale a Vioricăi Dăncilă, susținând că ea a făcut cât a putut și ce a ținut de ea în campanie, mai mult nu poate și dacă este cineva care se pricepe mai bine, ea se dă deoparte.

La sfârșitul ședinței, Olguța Vasilescu a revenit asupra deciziei.

În declarațiile de după ședință, Viorica Dăncilă a negat că ar fi avut loc certuri sau că a fost vreo dispută cu Manda.

„Cred că trebuie să vă schimbați sursele”, i-a sfătuit Dăncilă pentru jurnaliști.

În privința strategiei pentru turul doi al prezidențialelor, Viorica Dăncilă a dat directive ca fiecare județ să obțină 50% plus 1 din voturi. Și este încrezătoare că va câștiga alegerile.

Viorica Dăncilă regretă că președintele Klaus Iohannis nu vrea să ia parte la o dezbatere, pentru că l-ar fi întrebat despre cele șase case.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -