SURSE Miniștrii USRPLUS au decis să meargă la ședința de guvern condusă de Florin Cîțu

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 15.04.2021 - 13:58
Miniștrii USRPLUS au decis să meargă la ședința de guvern condusă de Florin Cîțu

Miniștrii USRPLUS au decis să meargă totuși la ședința de guvern condusă de Florin Cîțu. Ședința trebuia să aibă loc miercuri, dar a fost amânată o zi, din cauza demiterii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

SHARE

Inițial, miercuri, miniștri USRPLUS hotărâseră să nu participe joi la ședința de guvern condusă de Florin Cîțu.

Decizia inițială a venit în contextul în care formațiunea a impus drept condiție pentru rămânerea la guvernare ca actualul premier să renunțe la post.

După o discuție internă avută joi la prânz, miniștrii USRPLUS au decis totuși să meargă la ședința cabinetului Cîțu, considerănd că boicotarea nu ar fi o soluție matură, în contextul pandemiei de coronavirus.

Urmează ca ulterior, în negocierile din coaliție, USRPLUS să se insiste ca PNL să îl retragă pe actualul premier din funcție, potrivit surselor Newsweek România

Citește și: Barna povestește discuția cu Cîțu: „La 10: 30, Florin mi-a zis că îi demite pe cei doi”

S-au răzgândit

Ședința de guvern putea fi întrunită legal și fără demnitarii USRPLUS. Legea nu prevede vreun cvorum.

Inițial, miniștrii USRPLUS nu doreau să mai lucreze deloc cu Florin Cîțu, chiar dacă o decizie privind susținerea politică a acestuia urmează să fie discutată în coaliția de guvernare abia săptămâna viitoare. 

„Noi ne dorim să avem această discuție cu partenerii de coaliție, să vedem cum anume putem funcționa în continuare (…) Suntem asumați, nu vom bloca deciziile importante pentru țară, sau buna guvernare (…)

Pentru decizii importante vom fi acolo (în ședința de Guvern – n.red). Nu știu dacă Dan Barna (USR) a reușit să ia o decizie, dar vom discuta în această seară (…) În funcție de agenda ședinței de Guvern și de importanța Hotărârilor, vom decide dacă participăm sau nu la ședință. (…) Unele decizii (de guvern – n.red) pot fi amânate și pentru săptămâna viitoare, acum este important să vedem dacă putem avea o consultare cu partenerii de coaliție”, a declarat inclusiv joi dimineață europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache. 

Citește și: Ședința de guvern, întrunită legal și fără demnitarii USRPLUS

Nemulțumirea liderilor USRPLUS are legătură cu faptul că Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fără consultarea acestora.

„E o decizie unilaterală, care ridică mari semne de întrebare asupra capacității lui Florin Cîțu de a conduce coaliția. El ne-a informat de decizie.

Decizia lui Florin Cîțu aruncă Coaliția de guvernare într-o criză majoră. Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS”, a anunțat miercuri Dan Barna. 

Citește și: VIDEO Criză majoră în coaliție. Dan Barna: Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te