UPDATE Liberalii Orban și Mareș, reclamați la CNCD. Cum se apără

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 17.05.2018 - 14:15
Mara Mares. Foto: Facebook

Șeful PNL, Ludovic Orban, și deputata liberală Mara Mareș au fost reclamați la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, au declarat pentru Newsweek Romania surse din CNCD.

SHARE

UPDATE Marti, ora 17.00: Sefa TNL, Mara Mares, a declarat, pentru Newsweek Romania, ca nu a folosit  termenul “decretei “ in sens peiorativ si ca spera ca CNCD “va lua decizia corecta”. Totodata, Mara Mares a precizat ca nu va demisiona din fruntea organizatiei de tineret a liberalilor. 

“ Oricine are dreptul de a face o reclamație la CNCD și este treaba instituției de a o soluționa, nu este cazul să fac niciun comentariu suplimentar până nu avem o decizie. Eu, în calitate de președinte al Tineretului Național Liberal, mi-am asumat personal răspunderea pentru campania care continea si termenul "decretei"  și mi-am cerut scuze față de cei care s-au simțit ofensați. Repet, însă, nu am folosit acest termen, de altfel des uzitat in exprimarea publică, in sens peiorativ. Sper că CNCD va lua o decizie corectă, deși am observat că instituția a fost în mijlocul unor controverse recente, de exemplu l-a amendat pe președintele Iohannis pentru termenul "penali" sau pe Cristian Tudor Popescu, în timp ce, in cazul doamnei Viorica Dancila care a folosit termenul "autisti" în mod vădit jignitor- CNCD a decis ca acesta nu constituie discriminare. Asadar, ma aștept la orice”, a declarat deputata. 

——-

Ludovic Orban a fost reclamat de două senatoare PSD, pentru declarația ”toate scroafele suite în copac, care populează administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari”, din 5 mai. 

”Nu poţi ţine 160 si ceva de agenţii care se calcă în picioare. Avem deconcentrate în agricultură- seminţe, zootehnice, e ceva de noaptea minţii. În condiţiile în care avem criza pe piaţa forţei de muncă, investitori care vor să investească în România nu iau decizia pentru că nu este mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem beizadelele planatate de PSD şi ALDE şi toate celelalte partide, şi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari care au încercat să facă o carieră în adminstraţie bazată pe profesionalism", a declarat Ludovic Orban, la Tulcea, în 5 mai.

Mara Mareș, șefa TNL, a fost reclamată la CNCD de un cetățean ”decrețel”, după ce deputata a lansat pe Facebook o campanie în care ironiza generația decrețeilor. 

În mesajele publicate pe Facebook, sub titlul ”Ghid de nesupunere civică”, tinerii liberali au spus despre generația decrețeilor că ”nu este funny” și că decrețeii nu reușesc să schimbe nimic.

"Generatia Y si Z...se aude? A spus-o si Iohannis: haideti in politica sa facem mai mult si mai bine. Decreteii nu vor reusi!". "Vrei sa emigrezi? Cine mai ramane sa faca misto de Dancila? Generatia decreteilor nu e funny!".

După o avalanșă de critici, mesajele au fost șterse, iar Mara Mareș și-a cerut scuze. Totuși, șefa PNL Sector 2, Anca Boagiu, i-a cerut demisia președintei TNL.  


Într-un interviu pentru Newsweek România, șeful CNCD, Asztalos Csaba, a acuzat politicienii că încearcă să își regleze conturile prin instituție. Recent, Consiliul s-a confruntat cu un val de critici, după ce l-a amendat pe președintele Klaus Iohannis, pentru folosirea sintagmei ”penali”. Votul a fost dat de membrii CNCD susținuți în instituție de PSD și ALDE. 

CITEȘTE ȘI: VIDEO CNCD, noul ciocan al PSD. Cum se justifică membrii Consiliului Director


ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te