Stelian Ion i-a încăierat pe Cristian Preda și Cioloș. Preda: „Cioloș se întoarce împotriva mea”

DE Valentin Mirică | Actualizat: 02.12.2021 - 13:13
Foto: Facebook Cristian Preda

Stelian Ion i-a încăierat pe Cristian Preda și Cioloș: o postare a fostului europarlamentar Cristian Preda, în care l-a criticat pe fostul ministru al Justiției Stelian Ion, a generat o replică dură a președintelui USR.

SHARE

„Îmi place faptul că Dacian Cioloș îi reproșează public, pe un ton tăios, președintelui Iohannis că a nășit numirea la comisia juridică a Camerei a unei „avocate a clanurilor interlope” (...) E, însă, problematic faptul că fostul premier opune respectiva numire susținerii USR pentru Stelian Ion, de vreme ce acesta s-a făcut cunoscut, la rândul său, ca avocat al lui Radu Mazăre...”, a scris Preda, despre Cioloș, la 30 noiembrie.

Citește și: Numai patru centimetri de autostradă, construiți, după 1989, pentru fiecare român. În Moldova, zero

A urmat replica dură a lui Dacian Cioloș, în aceeași zi, la ora 23.27: „Mă despart decisiv de Cristian Preda (...) Stelian și-a asumat o carieră politică, a făcut opoziție la PSD în războiul dus de acest partid cu justiția și a încercat la Ministerul Justiției să schimbe modul în care funcționa această instituție până când a fost îndepărtat, peste noapte, de premierul Cîțu”. 

La 2 decembrie, Preda a continuat disputa: „Regret că, după ce l-am ajutat în foarte multe feluri, ani de-a rândul, Dacian Cioloș se întoarce împotriva mea, la luni bune după ce am părăsit Plus, pentru a-mi putea asuma decanatul FSPUB fără a trezi suspiciuni de partizanat”.

Citește și: Pentru Marcel Ciolacu, în politică e ca în fotbal: „PSD e mai Steaua, PNL e mai Dinamo”

În discuție a intervenit și Valeriu Nicolae, care comentat la postarea lui Cristian Preda: „Facem un club mic de "dujmani" de clasă? În altă notă nu mi se pare că Dacian e împotriva ta ci mai degrabă că cine scrie pentru el o face neinspirat într-o bună tradiție a comunicării foarte slabe a USR (...) Cum ieșim din polarizarea asta? Împreună cu domnul Paleologu am zis că poate strângem un mic grup care să se gândească la posibile soluții”. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.