Stelian Ion i-a încăierat pe Cristian Preda și Cioloș. Preda: „Cioloș se întoarce împotriva mea”

DE Valentin Mirică | Actualizat: 02.12.2021 - 13:13
Foto: Facebook Cristian Preda

Stelian Ion i-a încăierat pe Cristian Preda și Cioloș: o postare a fostului europarlamentar Cristian Preda, în care l-a criticat pe fostul ministru al Justiției Stelian Ion, a generat o replică dură a președintelui USR.

SHARE

„Îmi place faptul că Dacian Cioloș îi reproșează public, pe un ton tăios, președintelui Iohannis că a nășit numirea la comisia juridică a Camerei a unei „avocate a clanurilor interlope” (...) E, însă, problematic faptul că fostul premier opune respectiva numire susținerii USR pentru Stelian Ion, de vreme ce acesta s-a făcut cunoscut, la rândul său, ca avocat al lui Radu Mazăre...”, a scris Preda, despre Cioloș, la 30 noiembrie.

Citește și: Numai patru centimetri de autostradă, construiți, după 1989, pentru fiecare român. În Moldova, zero

A urmat replica dură a lui Dacian Cioloș, în aceeași zi, la ora 23.27: „Mă despart decisiv de Cristian Preda (...) Stelian și-a asumat o carieră politică, a făcut opoziție la PSD în războiul dus de acest partid cu justiția și a încercat la Ministerul Justiției să schimbe modul în care funcționa această instituție până când a fost îndepărtat, peste noapte, de premierul Cîțu”. 

La 2 decembrie, Preda a continuat disputa: „Regret că, după ce l-am ajutat în foarte multe feluri, ani de-a rândul, Dacian Cioloș se întoarce împotriva mea, la luni bune după ce am părăsit Plus, pentru a-mi putea asuma decanatul FSPUB fără a trezi suspiciuni de partizanat”.

Citește și: Pentru Marcel Ciolacu, în politică e ca în fotbal: „PSD e mai Steaua, PNL e mai Dinamo”

În discuție a intervenit și Valeriu Nicolae, care comentat la postarea lui Cristian Preda: „Facem un club mic de "dujmani" de clasă? În altă notă nu mi se pare că Dacian e împotriva ta ci mai degrabă că cine scrie pentru el o face neinspirat într-o bună tradiție a comunicării foarte slabe a USR (...) Cum ieșim din polarizarea asta? Împreună cu domnul Paleologu am zis că poate strângem un mic grup care să se gândească la posibile soluții”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.