Soțul Dianei Șoșoacă a primit brățară de la Poliție care să îl țină departe de senatoare. „E misogin

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 03.04.2024 - 11:58
Soțul Dianei Șoșoacă nu mai are dreptul să se apropie de ea Foto: Inquam Photos / Octav Ganea - rol ilustrativ

Diana Șoșoacă spune că soțul ei a agresat-o astfel că a cerut protecția Poliției. Autoritățile au emis un ordin de protecție iar acum Silvestru Șoșoacă poartă o brățară electronică de monitorizare care îl împiedică să se apropie de senatoare

SHARE

Soțul Dianei Șoșoacă, nu mai are voie să se apropie la mai puțin de 200 de metri de ea, după ce a fost acuzat de agresiune fizică. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și i-au montat o brățară electronică de monitorizare.

Senatoarea SOS spune că Silvestru Șoșoacă a agresat-o fizic și emoțional. 

Soțul Dianei Șoșoacă a primit brățară de la Poliție care să îl țină departe de senatoare. „E misogin

Pe 2 aprilie, Poliția Capitalei a emis ordin de protecție, iar Silvestru Șoșoacă nu mai trebuie să se aproape de senatoare.

”Secția 6 a fost sesizată direct de către o femeie cu privire la faptul că soțul său o agresează din punct de vedere emoțional, fiindu-i creată astfel o stare de temere.

Totodată, femeia a precizat că în trecut, soțul său a agresat-o și fizic.

În urma celor sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, context în care a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

De asemenea, victima și-a exprimat acordul cu privire la montarea unei brățări de monitorizare electronică în sarcina bărbatului.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, raportat la infracțiunile de amenințare și hărțuire, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”.

Citește și: Dovada că Șoșoacă „a furat” protestele fermierilor și transportatorilor. A vrut numerele vehiculelor

Silvestru este cercetat și pentru nerespectarea ordinului de protecție.

”Având în vedere faptul că bărbatul nu s-a prezentat la sediul secției pentru montarea sistemului de monitorizare, polițiștii au demarat verificările, în vederea depistării acestuia.

Astfel, polițiștii s-au sesizat din oficiu și cu privire la săvârșirea infracțiunii de încălcarea unei măsuri dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, emis anterior.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”, a mai transmis Poliția.

Diana Șoșoacă a spus și presei că bărbatul este violent.

„Am primit niște dispozitive. Sunt două telefoane care trebuie împerecheate, este un proiect pilot. Nu trebuie să se apropie la mai puțin de 200 de metri de mine. (...)  Acest om are grave probleme de violență, de imposibilitate de a se abține de la nervi, de la acte de violență, de la misoginism”, a spus senatorea, marți seara, la Secția 6 a Poliției, potrivit DIGI 24, reclamând și faptul că soțul său a atacat-o în cadrul unor interviuri televizate, și că ea nu a primit măcar un drept la replică. 

Citește și: Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică și cine sunt oamenii din spatele ei? Cum o sprijină Rusia?

Diana Șoșoacă a explicat și de ce soțul ei nu a contestat la Tribunal decizia excluderii din partid. 

„A fost al patrulea puci pe care l-a făcut. A făcut organizații paralele, peste 15 organizații le-a vândut efectiv celor din PSD și PNL. Am mesaje pe telefon pe care le voi depune la toate plângerile penale, că a primit bani și au venit oamenii să îmi ceară banii înapoi. I-au dat bani pentru funcții”, a susținut senatoarea, acuzându-și soțul și de violență la adresa fostei soții și mamei acestuia.

Pe de altă parte, Silvestru Șoșoacă a afirmat că în spatele acestei decizii se află „un joc electoral”.

„Nu sunt dezamăgit, vi se pare vouă. Dacă i-ați făcut jocul ăleia, atât de șmecheri sunteți, fraților. Ea își bate joc de voi, credeți-mă, Jocul ei? Electoral. Nu avea cu ce să iasă în față, nu are un proiect, nu are absolut nimic, încep alegerile și ea e în plop. Și atunci, face d-astea”, a susținut soțul senatoarei.

Cum era plătit Silvestru Șoșoacă de soția sa

Newsweek a scris într-o investigație că veniturile de la stat ale senatoarei Diana Iovanovici Șoșoacă le depășesc de șase ori pe cele ale soțului acesteia din privat. Aceste e angajat pe salariu minim pe economie la cabinetul de avocatură al senatoarei. Care și-a schimbat de trei ori numele de familie.

depășit cu aproape 50% pe cel de când activa în privat ca șefă de scară de bloc și avocat.

Soțul acesteia, i-a rămas cu mult în urmă la capitolul venituri, fiindu-i și dator acesteia, deoarece este angajat din pandemie pe poziția de secretar la propriul cabinet de avocatură al senatoarei. De aici își ia singurele venituri care se situează sub salariul minim pe economie.

Silvestru este cel puțin cel de-al treilea soț al senatoarei, aceasta purtând anterior numele de familie de Macovei și Georgescu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te