SONDAJ Românii au încredere ridicată în Raed Arafat și încredere medie în Patriarhul Daniel

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 17.04.2020 - 16:25
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

91% dintre români nu cunosc nici o persoană care să fi fost infectată cu coronavirus sau care să se fi îmbolnăvit de COVID-19, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetare Socială (BCS).

SHARE

Jumătate dintre cei chestionați (52%) sunt relativ mulțumiți („așa și așa”) de modul cum a gestionat până acum criza creată de SAR-COV 2, 26% sunt mulțumiți, iar 12% sunt nemulțumiți.

Dintre cei chestionați de BCS, 67% consideră că izolarea la domiciliu a populației și amendarea celor care au încălcat restricțiile sunt măsuri corecte. Doar 17% consideră greșite aceste metode.

Cu toate acestea, românii au cea mai mare încredere în medicii de familie (60,2%), în farmaciștii de lângă casă (56,4%) și în preoți (47,2%).

Dintre personalitățile implicate în gestionarea crize, cea mai mare încredere a acumulat-o secretarul de stat Raed Arafat (55,7%) și ministrul Sănătății Nelu Tătaru (35,9%).

Patriarhul Daniel se bucură de o încredere scăzută în rândul românilor (41,1%), potrivit sondajului BCS.

26,3% dintre români au încredere ridicată în Klaus Iohannis, iar 33% încredere scăzută.

Cea mai mică încredere au românii în Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Dintre membrii guvernului, cei chestionați au declarat că au cea mai mare încredere ridicată în Raed Arafat (55,7%), Nelu Tătaru (34,9%), Marcel Vela (26,1%) și Bogdan Despescu (24,2%).

Respondenții au puțină încredere în Ludovic Orban (34,65), Violeta Alexandru (31,3%) și Florin Cîțu (34,1%).

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-15 aprilie 2020 pe un eșantion național de 1.008 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României.

Eșantionul construit a fost de tip probabilist-aleator, format din 40 straturi rezultate din intersecția a 8 zone (8 regiuni de dezvoltare) cu 5 tipuri de localități urbane și regionale.

Eșantionul a fost alcătuit astfel încât să aibă reprezentativitate națională, cu o eroare statistică de +/-3% la un interval de încredere de 95%. Adică dintr-o sută de eșantioane identice 95 dintre ele vor da aceleași cifre cu o eroare de +/-3,1%. Eșantionul reproduce structura socio-demografică a populației nu doar pe județe, regiuni de dezvoltare și tipuri de localități (orașe mari, orașe mijlocii, orașe mici si comune), ci și pe sexe, grupe de vârstă, ocupații și nivel de instrucție școlară.

Persoanele intervievate domiciliază în 116 localități urbane și rurale din toate județele țării.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.