Siegfried Mureșan: Rovana Plumb nu a obținut acceptul Comisiei Juridice a Parlamentului European

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.09.2019 - 15:27
Rovana Plumb/Foto: Inquam Photos

Europarlamentarul PNL, Siegried Mureșan, susține într-o postare pe Facebook, că Rovana Plumb nu a primit „undă verde” de la Comisia Juridică a Parlamentului European privind condițiile pentru a deveni comisar european.

SHARE

„Comisia Juridică a Parlamentului European a decis acum să o invite mâine pe Rovana Plumb la o audiere excepțională ca urmare a informațiilor contradictorii din declarațiile de avere ale domniei sale. Doar după aceea Comisia Juridică a Parlamentului European va da un verdict final. În acest moment Rovana Plumb face România de râs la nivel european”, a scris Mureșan pe Facebook.

Jurnaliștii de la Politico au scris că Rovana Plumb, desemnată comisar în Comisia von der Leyen la propunerea României, ar putea să fie respinsă în comitetul parlamentar din PE care examinează răspunsurile privind problemele pe care le are cu declaraţia financiară şi de avere.

 „Un membru-cheie al Comisiei Europene propuse de Ursula von der Leyen nu a declarat două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro. Numirea ei este pusă sub semnul întrebării din acest motiv”.

Citește și Plumb a transmis Parlamentului European că nu e obligată să dea explicații despre împrumuturile sale

Membrii Comisiei JURI, care o vor audia pe Rovana Plumb, spun că declaraţia financiară a acesteia ridică semne de întrebare. Marie Toussaint, una dintre membrele comisiei, parlamentar francez din grupul Verzilor, spune că lui Plumb i-au fost cerute clarificări după ce declaraţia sa de avere intră în contradicţii cu alte declaraţii anterioare.

În cazul lui Plumb, Toussaint spune că „există diferenţe semnificative între ce ne-a prezentat nouă şi declaraţia de avere pe care a depus-o în România”.

Înainte de audierile care vor avea loc în PE, un comitet special va verifica răspunsurile comisarilor desemnaţi cărora le-au fost solicitate lămuriri în ceea ce priveşte situaţia lor financiară. Pe lângă Rovana Plumb, alţi 9 comisari desemnaţi au primit astfel de scrisori.

În urmă cu câteva zile, europarlamentarul francez de stânga Manon Aubry, membru în Comisia pentru Afaceri Juridice, a scris pe Twitter că viitorii comisari europeni nu au dat ParlamentuluI European „nici mijloacele, nici timpul necesar pentru a verifica” declaraţiile lor de interese.

Astfel, 9 dintre comisarii desemnaţi pentru viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen ar fi depus declaraţii de interese incomplete sau care indică probleme grave.

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.