Șeful Vămilor, demis de premier. Ciucă: ”România va intra într-o nouă etapă de modernizare”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 30.05.2023 - 10:46
Bogdan Mihei a fost demis de Nicolae Ciucă Foto: captură ANV

Șeful Vămilor, , Bogdan Mihei, a fost demis marți de premierul Nicolae Ciucă. Șeful guvernului a făcut acest anunț și a spus că se urmărește reformarea instituțiilor statului prin digitalizare și profesionalizarea angajaților.

SHARE

Nicolae Ciucă a anunțat că l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor, Bogdan Mihei și că a luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. 

Premierul a precizat că oamenii trebuie să resimtă creșterea economică iar pentru acest lucru instituțiile statului trebuie să fie mai performante.

Șeful Vămilor, demis de Nicolae Ciucă. Ce a motivat șeful guvernului

Premierul se arată nemulțumit de performanța unor instituții publice. 

"Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget", a anunțat marți Nicolae Ciucă.

Citește și: Șeful ANAF lasă o „gaură” de 9 miliarde lei. Ar acoperi creșterea salariilor profesorilor pe 3 ani

Potrivit acestuia, România are nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni.

"L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi", susține premierul, scrie observatornews.ro.

Șeful ANAF a demisionat

Luni, Lucian Heiuș și-a dat demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

“Mi-am înaintat astăzi demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituție și le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în acest an”, a spus el.

Citește și: Președintele ANAF a demisionat din funcție să facă loc unui PSD-ist. Va lua altă funcție la rotativă

Potrivit acestuia, în 2022, ANAF reușit să colecteze la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent, și să rambursăm TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, față de anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde Lei.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te