Scandal la Timișoara, între primarul Dominic Fritz și liberali, pe convocarea Consiliului Local

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.11.2020 - 20:04
Primarul Dominic Fritz. Sursa foto: Facebook

Șeful interimar al PNL Timiș l-a atacat, vineri, pe primarul Dominic Fritz (USR-PLUS), pentru că a convocat luni ședința Consiliului Local, deși negocierile între cele două formațiuni nu s-au încheiat.

SHARE

În replică, edilul spune că ar fi „complet iresponsabil” să amâne ședința CL, în condițiile în care rata de infectare din oraș din ultimele două săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș.

Liderul interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a declarat, vineri, citat de ziuadevest.ro, că primarul Dominic Fritz a convocat Consiliul Local pentru a alege „viceprimarii / viceprimarul”, înainte de a finaliza negocierile cu PNL.

„Despre negocierile cu USR PLUS… Am rămas surprins de faptul că primarul Timișoarei a convocat ședința, în care se va face alegerea viceprimarilor, din moment ce încă nu am terminat negocierile. Nu știu cum să iau această atitudine. Se pare că USR PLUS vrea să ducă o negociere de pe poziții de forță, nu este foarte delicat față de noi”, a declarat Nica, citat de publicația locală. 

Șeful PNL Timiș a mai susținut că, în județ, în UAT-urile unde USR PLUS are primar, s-au făcut negocieri și propuneri de viceprimari și de la PSD, și de la PRO România. 

Pe de altă parte, primarul Dominic Fritz a explicat, pe contul său de Facebook, că „e complet iresponsabil să mai amâni prima ședință a Consiliului Local Timișoara și alegerea viceprimarilor când rata de infectare din ultimele doua săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș. Nu e doar Covid-19, mai sunt urgențe de rezolvat, mari, precum Colterm, iar Primăria are datoria să înceapă să ofere oamenilor servicii publice de calitate”. 

Edilul a mai spus că îi spusese deja lui Alin Nica despre ședință: „Sunt surprins de surprinderea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect și predicat că voi convoca o ședință în momentul în care mandatele celor doi supleanți sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză!”. 

„Miercuri după-amiază ne-am întâlnit cu PNL să continuăm negocierile pentru a avea la Timișoara și Timiș majorități stabile. Votul din 27 septembrie duce natural la soluția unor majorități de dreapta USR PLUS - PNL cu câte un viceprimar și un vicepreședinte la Consiliul Județean de la fiecare partid. Este soluția firească și e de neînțeles de ce Alin Nica o tergiversează cu tot felul de artificii politicianiste când suntem într-o situație dramatică din cauza epidemiei și efectelor ei asupra vieții oamenilor. Nu știu ce calcule politice și-a făcut, dar nu ne permitem să ținem un oraș și un județ în blocaj politic pentru că un om nu s-a hotărât, o lună după începerea negocierilor, ce vrea să facă, fie el și președintele interimar al PNL Timiș și președinte al CJ”, a fost replica lui Dominic Fritz. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.