Scandal la alegeri, în Dolj. PNL solicită demisia prefectului PSD. E fost liberal

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 09.06.2024 - 18:24
Scandal la alegeri, în Dolj. PNL solicită demisia prefectului PSD. E fost liberal - Foto: gds.ro - Imagine cu rol ilustrativ

Scandal la alegeri, în Dolj. PNL solicită demisia prefectului PSD pentru „organizarea defectuoasă” a procesului electoral. Într-o comună, nu există buletine de vot pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj. Prefectul Dan Diaconu e fost liberal.

SHARE

Conducerea PNL Dolj solicită demisia prefectului Dan Diaconu pentru "organizarea defectuoasă" a alegerilor locale în judeţ, potrivit unui comunicat de presă, informează Agerpres.

Scandal la alegeri, în Dolj. PNL solicită demisia prefectului PSD. E fost liberal

"Solicităm demisia prefectului de Dolj, Dan Diaconu, pentru organizarea defectuoasă a alegerilor locale. Situaţia incredibilă de la secţia de votare 279 din satul Belcinu, comuna Calopăr, a scos la iveală deficienţele majore în procesul electoral. Nu există buletine de vot pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, iar cetăţenii nu îşi pot exercita dreptul de vot", susţin liberalii.

Citește și: Piedone și SOS au încălcat legea îndemnând oamenii să-i voteze deși campania s-a încheiat

Conform PNL Dolj, problemele au apărut încă de dimineaţă, când s-a constatat lipsa buletinelor de vot pentru primar şi preşedintele consiliului judeţean, fiind transferate de la o altă secţie din Calopăr doar 50 de buletine de vot, un număr insuficient.

"În acest moment, oamenii din Belcinu sunt împiedicaţi să voteze pentru preşedintele Consiliului Judeţean iar celelalte secţii din Calopăr riscă să rămână fără buletine de vot pentru funcţia de primar.

Prefectul Dan Diaconu, în loc să fie la serviciul de permanenţă pentru a coordona şi gestiona situaţiile apărute, se află în plină campanie electorală în Municipiul Băileşti.

Prefectul Dan Diaconu trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru această situaţie gravă şi să îşi prezinte demisia de urgenţă.

Citește și: Spray lacrimogen folosit asupra unui alegător violent. Partenera lui l-a mușcat pe polițist de mână

Organizarea alegerilor trebuie să fie prioritatea absolută a oricărui prefect. Prefectul Dan Diaconu a demonstrat că nu este capabil să îşi îndeplinească atribuţiile şi trebuie să plece din funcţie", se menţionează în comunicatul PNL.

Conducerea PNL Dolj afirmă că aceasta nu este o situaţie singulară. "Ieri seară, buletinele de vot pentru Consiliul Judeţean destinate comunei Unirea au fost găsite la secţia 8 din Craiova, cu un număr de 200 de buletine de vot alocate greşit. PNL Dolj va continua să monitorizeze atent desfăşurarea alegerilor şi va sesiza autorităţile competente pentru a se asigura că toate neregulile sunt corectate în cel mai scurt timp posibil", precizează sursa citată. 

Ex-liberalul Dan Diaconu a fost numit prefect de Dolj în 2022. Diaconu a fost consilier municipal PNL la Craiova din 2016, iar în 2020, când a prins un nou loc de consilier pe lista PNL, a schimbat din mers taberele, trecând la PSD.

Mișcarea s-a petrecut în noiembrie 2020 și a schimbat majoritatea în Consiliul Local, fapt ce i-a permis atunci primarului Olguța Vasilescu, proaspăt confirmată în funcție, să aibă alături doi viceprimari de la PSD: Daniela Barbu și Aurelia Filip. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te