Scandal între PSD și PNL, în Bihor. Plagiatorul Ioan Mang: „Vom dizolva Consiliul local Brusturi”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.08.2022 - 16:15
Ioan Mang / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectura Bihor vrea să vacanteze 5 din cele 6 locuri ale consilierilor locali PSD Brusturi. Iar șeful PSD Bihor, deputatul plagiator Ioan Mang, amenință că „Vom dizolva Consiliul local Brusturi”.

SHARE

Liberalii din Brusturi îi acuză pe consilierii PSD că au lipsit de la patru ședinte, iar în baza demersurilor acestora Prefectura Bihor vrea să vacanteze 5 din cele 6 locuri ale consilierilor locali aleși pe listele PSD Brusturi. Liberalii susțin că una dintre aceste ședințe era convocată “chiar de ei prin primarul Livia Bârlău”.

Liderul PSD Bihor, Ioan Mang spune că se încearcă o forțare a legii, a Codului Administrativ și că aceasta nu se va întâmpla. „Vor avea parte de o surpriză, nu vom avea ce face vom dizolva Consiliul local Brusturi”, a afirmat Mang.

PSD alături de primarul Livia Bârlău dețin majoritatea în Consiliul local.

Citește și: PSD are candidați „tari” la Bihor: 2 plagiatori dovediți și o deputată care a ignorat pe judecători

“Este o prostie tot ceea ce se încearcă acum a se forța de către liberali. Consilierii PSD nu s-au prezentat la ședințele extraordinare convocate de consilierii PNL care doreau să ia pădurea de la un ocol silvic și să o dea la altul. Erau ședințe cu un singur punct pe ordinea de zi, și aveau ca miză pădurea. Aceste patru ședințe nu sunt consecutive, ele au fost convocate începând din iulie anul trecut. În plus, atunci mai era și pandemie…În rest, consilierii noștri s-au prezentat la toate ședințele și ca dovadă și-au luat și indemnizațiile. Acum e o continuare a unui film prost, practic fosta secreatară a Primăriei, adusă în timpul primarului Livia Bârlău în instituție, a trecut de partea PNL în timp ce doamna Bârlău era cercetată. Iar când doamna primar s-a întors la post a plecat din instituție.

Citește și: Șeful PSD Oradea, profesor plătit de la buget. Verdict, plagiat!

Secretarul a motivat toate absențele consilierilor PSD de la ședințe, dar ulterior încearcă să spună că absențele sunt nemotivate și face acest joc în care intră și Prefectura Bihor. Spun aceasta, deoarece un inspector din Prefectură a fost în control în Primăria Brusturi, un control uzual și raportul a concluzionat că totul funcționează bine. Acum vor să scoată consilierii PSD din Consiliu, dar nu o vor putea face fiindcă nu au cum.Am tot citit Codul Administrativ fiindcă sunt și primari PSD care ar vrea să vadă plecați liberali din consilii. Prefectura Bihor a găsit motive de fiecare dată pentru ca aceștia să nu plece”, spune președintele PSD Bihor Ioan Mang, relatează bihon.ro.

20.000 lei/lună pentru deputatul PSD, plagiator, Ioan Mang. În 2021, și-a luat Mercedes de 30.000 €

Deputatul PSD, Ioan Mang, câștigă bani de la buget din două surse. Sigur pe veniturile sale, și-a cumpărat un Mercedes pentru care a încheiat un contract de leasing în 2021.

Ioan Mang este deputat PSD, lider al social democraților din Bihor. El a fost nominalizat, în 2012, de Victor Ponta pentru funcția de minstru al Educației. A demisionat după numai câteva zile după ce a fost acuzat că a plagiat mai multe articole științifice.

Presa a scris, atunci: Consiliul Naţional de Etică (CNE) a stabilit, azi, că fostul ministru al Educaţiei, Ioan Mang, a plagiat în mai multe articole ştiinţifice, decizia urmând să fie făcută publică după ce va primi avizul Direcţiei Juridice din Ministerul Educaţiei. Hotărârea a fost luată după analizarea mai multor articole semnate de Mang pentru care s-au primit sesizări cu privire la posibile cazuri de plagiat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te