Scandal în USR: Cioloș amenință cu demisia, dacă nu reușește să își impună programul

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 03.02.2022 - 21:48
Scandal în USR: Cioloș amenință cu demisia, dacă nu reușește să își impună programul. / Foto: digi24.ro

Nemulţumit că nu se poate impune în partid pentru că nu are majoritate în forurile de conducere, preşedintele USR, Dacian Cioloş, a spus că demisionează dacă programul său politic nu va fi votat în Biroul Politic. Vicepreședintele Dan Barna s-a declarat surprins.

SHARE

Potrivit unor surse politice news.ro, de mai mult timp, sunt mai multe tensiuni în USR, între preşedintele partidului, Dacian Cioloş, şi gruparea Dan Barna. Liderului partidului i se reproşează că nu are reacţii imediate la scandalurile politice cotidiene, în timp ce Cioloş reclamă lipsa de putere în partid, deoarece majoritatea funcţiilor de conducere au fost câștigate prin vot de către susţinători ai lui Dan Barna. 

Citește și: Documentația CNAIR pentru A1 Sibiu-Piteşti/Secţiunea 3, contestată și catalogată „bătaie de joc”

Astăzi însă. lucrurile s-au încins și mai tare. Cioloș a propus, în şedinţa de joi a partidului, un program politic cu numeroase modificări, care i-ar spori puterea în partid, și a afirmat că, dacă programul nu va fi votat, va demisiona din funcţie. Cioloş şi-a anunţat colegii că va supune proiectul votului Biroului Politic în cursul zilei de luni.

”A fost oarecum o surpriză în şedinţa de Birou Naţional în sensul că preşedintele partidului, conform Statului, a prezentat un program al domniei sale, cu mai multe puncte de vedere, legate de cum ar trebui făcute diverse modificări în cadrul structurii şi funcţionării partidului. Elementul surprinzător a fost, dacă nu votaţi acest program eu îmi depune mandatul. Ceea ce a fost o surpriză pentru colegii din Biroul Naţional pentru că e preşedinte proaspăt ales, ne aşteptam să discutăm despre programul şi despre strategia USR pentru a confirma alternativa de partid de opoziţie consistent pe care reprezentăm şi a fost cumva o reacţie surprinzătoare. Nu a fost o reacţie, a fost o decizie comunicată foarte calm şi explicit de preşedintele partidului”, a declarat, la Digi 24, Dan Barna.  

Citește și: Valentine’s Day: 5 destinații romantice de city-break, pentru posesorii de certificat verde

”Ne-a anunţat că va supune acel program pe care l-a prezentat şi ne-a comunicat că luni va solicita votul Biroului Naţional asupra lui”, a mai declarat Barna, relatează news.ro.

Întrebat dacă Dacian Cioloş are probleme în a prelua partidul, Dan Barna a afirmat: ”Eu zic că nu, tocmai de asta a fost surprinzătoare poziţionarea de azi pentru că, cu excepţia unor elemente de management intern, care sunt total irelevante pentru cetăţenii României, toate propunerile legate de poziţionările politice au fost susţinute în umanimitate în Biroul Naţional. Poziţia preşedintelui a fost susţinută. 98% dintre poziţiile susţinute de preşedinte au avut susţinere”.  

”Poziţionarea de astăzi pentru mine a fost foarte surprinzătoare şi sper să fie doar o încercare de a face politică într-un fel personal”, a adăugat Dan Barna.  

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te