Replici dure între Robert Negoiță și Clotilde Armand: „Scutiți-ne cu bunele dvs. practici”

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 08.09.2021 - 14:40
Replici dure între Robert Negoiță și Clotilde Armand: „Scutiți-ne cu bunele dvs. practici”

Clotilde Armand a scris public că Sectorul 1 nu mai este cea mai bogată localitate din România, pentru că a fost schimbată legea bugetului, pentru a redistribui veniturile către sectoarele mai sărace.

SHARE

Clotilde Armand a susținut majoritatea PNL-USR PLUS-UDMR i-a favorizat pe primarii Negoiță și Piedone, prin legea bugetului pe 2021, schimbând regulile de distribuire a banilor colectați din impozitul pe venitul persoanelor fizice.

„Până la aprobarea bugetului pe anul 2021, impozitul pe venit se distribuia astfel la nivel de București:

• 20% se întorcea la sectorul care a generat acel impozit pe venit;

• 44.5% era repartizați către Primăria Municipiului București;

• 7% către Direcția Generală a Finanțelor Publice a Municipiului București pentru echilibrarea bugetelor locale ale sectoarelor;

• 28.5% rămâneau la bugetul de stat

Astfel, se urmărea o logică liberală prin care sectoarele care încurajează cel mai mult investitorii și firmele să creeze locuri de muncă. Ca idee, Sectorul 1 generează aproximativ 35% din impozitul pe venit la nivel de București pe când Sectorul 3 are o contribuție de doar 13%.”

Citește și: Armand explică cum i-a favorizat majoritatea PNL, USRPLUS și UDMR pe primarii Negoiță și Piedone

 

Negoiță se laudă că nu mai fură

Afirmația primarului Sectorului 1 l-a nemulțumit pe cel din Sectorul 3, Robert Negoiță, care i-a dat o replică lui Clotilde Armand, cu ironii în franceză. 

În seria când ești cel mai bogat și privilegiat, dar nu vrei să recunoști că poate te pune cineva să faci treabă....
Vă propun un mic exercițiu de matematică.
Care numere sunt mai mari dintre perechile:
- 259.084 sau 484.106 (populația Sectorului 1 vs. populația Sectorului 3)
- 4.199 RON sau 2.284 RON (suma aferentă per locuitor din veniturile Primăriei S1, față de veniturile Primăriei S3)
- 1.999 RON sau 1.342 RON (suma aferentă per locuitor din impozitul pe venit pentru Sectorul 1, față de Sectorul 3)?

Sunt evidente, nu-i așa, cifrele mai mari? Pentru cei mai mulți, cred. Și, fără a fi vreun “enfant terrible” într-ale matematicii, vedem că, deși S3 are o populație dublă, bugetul S1 este dublu decât cel al Sectorului 3.
Ei bine, nu pentru toată lumea par a fi evidente cifrele mai mari. Aflu ieri că Primăria Sectorului 1 nu ar mai fi, după spusele doamnei primar de acolo, cea mai bogată din București.

Quelle horreur! Și ce ditamai minciuna!”, a scris Robert Negoiță.

Primarul Sectorului 3 s-a lăudat că el a găsit „soluții ingenioase și eficiente”, precum digitalizarea activitatea PS3 și direcție proprie de salubritate, „deci am eliminat contractele căpușă ce ne păgubeau pe toți de zeci de ani, avem fabrică de prefabricate - producem pentru lucrările noastre, dar și pentru clienți - am internalizat multe dintre activități și ne producem singuri asfaltul și betonul pentru lucrări, avem control la costuri, dar și la termenele de producție.”
Mai avem de muncă? Mais, bien sur, sans aucun doute! Nici nu am putea spune că ne ocupăm de administrația locală dacă nu am vrea mereu și mereu să fim mai buni și nu am progresa.

Clotilde Armand: Să nu mai amintesc de ultimul caz dramatic al teribilului accident de muncă mușamalizat

Postarea lui Robert Negoiță a primit o contra-replică de la Clotilde Armand.

„Dumneavoastră n-ați înțeles o iotă din analiza mea. La fel cum nu vă pricepeți la matematică nici ironia în limba franceză nu o stăpâniți deloc. Și continuați cu minciuni gratuite de dragul populismului deșănțat.

Legat de Sectorul 1 dvs. nu sunteți în măsură să ne dați sfaturi. Dimpotrivă. Sunteți un exemplu de cum să nu facem. Soluțiile "ingenioase" despre care vorbiți s-au dovedit nișe afaceri de familie și multe dosare penale.

Să nu mai amintesc de ultimul caz dramatic al teribilului accident de muncă mușamalizat cu publicitatea mascată prin massmedia. Așa că mai scutiți-ne cu bunele dvs. practici și "ajutorul" oferit. Mulțumim că ne purtați de grijă dar n-avem nevoie. Numai bine”, a răspuns primarul Sectorului 1.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.