Rareș Hopincă și-a anunțat victoria la Primăria Sectorului 2. Radu Mihaiu contestă rezultatele

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 14.06.2024 - 10:38
rareș Hopincă - Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Rareş Hopincă a declarat, vineri, că s-a finalizat numărarea voturilor și că sunt peste 300 de voturi în favoarea sa. Radu Mihaiu face acuzații de fraudă.

SHARE

Rareş Hopincă a declarat, vineri, că s-a finalizat numărarea voturilor la Biroul Electoral de Sector2 şi s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea sa.

iat acest lucru  arată că este câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2. Potrivit acestuia, discuţia despre nereguli la vot reprezintă un refuz de a recunoaşte înfrângerea de către USR.

Rareş Hopincă a declarat, vineri, că s-a finalizat numărarea voturilor

”Tocmai s-a finalizat numărarea de către Biroul Electoral de Sector, s-a validat şi ultimul proces verbal care mai era de validat, s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea, ceea ce arată că sunt câştigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2”, a spus Rareş Hopincă la Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov, potrivit News.ro.

Hopincă a precizat că ”este o întreagă epopee, pentru că nu a găsit nimeni acea cerere de renumărare, despre care vorbeste domnul Mihaiu”.

”S-a vorbit foarte mult în mass-media despre acea cerere de renumărare dar cererile nu au fost găsite la Biroul Electoral de sector sau la Biroul Electoral Municipal. Din punctul meu de vedere, toată această discuţie despre anumite nereguli este un pretext pentru a justifica faptul că s-au pierdut alegerile de către USR şi este în fapt un refuz de a cunoaşte această înfrângere”, a subliniat acesta.

Rareş Hopincă a precizat că există căi legale de atac ce pot fi exercitate, sunt contestaţii, în instanţă dar este încrezător că rezultatul alegerilor este cel afişat oficial pe site-ul BEC.

”Din punctul meu de vedere este imperios necesar să lăsăm în urmă toată febra de campanie şi să începem colaborarea în beneficiul sectorului 2 şi a locuitorilor sectorului. Trebuie să existe o tranziţie de mandat cît mai constructivă, astfel încât sectorul 2 să treacă pe o direcţie a dezvoltării cât de repede posibil”, a mai spus Hopincă.

Pe de altă parte, Radu Mihaiu acuză de fraude la vot.

”Începe să iasă la lumină și cum se mușamalizează frauda. Pe site-ul AEP sunt publicate procese verbale FALSE. Repet, ca să fie clar. E o acuzație foarte gravă care vreau să fie foarte bine înțeleasă. Se dau oficial procese verbale care poartă semnături false.

Citește și: Renumărarea voturilor la Sectorul 1. Tuță câștigă cu 36,61%, Armand are 35,92%

Pentru Secția 167, o secție ajunsă la BES pe roșu, am depus deja denunț penal pentru fals. E o secție care a plecat din locație având 50 de voturi în plus care nu se puteau explica. Și a cărui cheie de control evident nu se putea închide. Inexplicabil ea a fost rezolvată fără a respecta procedura și acum apare pe site-ul AEP având pe ea cel puțin o semnătură falsificată.
 
După zeci de ore în care delegații au fost umiliți și făcuți să cedeze psihic AEP a început să publice la foc automat PV-uri în multiple versiuni. Practic s-au ignorat erorile din cheile de control, bănuim că s-a trecut și peste statisticienii STS angajați de AEP și azi se încearcă forțarea acestui rezultat viciat ca fiind bun.
 
Nu putem accepta cifrele AEP cât timp știm că există cel puțin 2000 de voturi asupra cărora avem suspiciuni temeinice”, a scris Mihaiu, joi, pe Facebook.
 
Și la Sectorul 1 încă este scandal pe numărul de voturi. În timp ce George Tuță anunță că el este primarul, Clotilde Armand solicită renumărarea voturilor acuzând fraude. 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te