Rareş Bogdan, despre liste comune PNL-PSD la alegeri: „Singura şansă a PNL este să meargă singur”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.09.2023 - 15:17
Rareş Bogdan, despre liste comune PNL-PSD la alegeri: „Singura şansă a PNL este să meargă singur” - Foto: Profimedia Images

PSD și PNL poartă discuții despre candidarea pe liste comune la alegerile din 2024, liderul social-democrat Marcel Ciolacu e confortabil cu ideea, dar prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune că „Singura şansă a PNL este să meargă singur”.

SHARE

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă că nu vrea liste comune cu PSD la alegerile din 2024, el precizând că nu crede că listele comune reprezintă o soluţie pentru PNL.

”Eu spun extrem de clar: Prin noi înşine! Singura şansă a PNL este să meargă singur şi să conştientizeze forţa pe care o are”, a subliniat Rareş Bogdan.

”Susţinerea mea şi a altor colegi este prin noi înşine. Eu când am venit în PNL, partidul era undeva la 18% sau 20% şi am reuşit să duc partidul, eu, împreună cu referendumul preşedintelui, e drept, la 28% la europarlamentare, eu le spun colegilor mei că singura şansă a PNL este să meargă singur şi să conştientizeze forţa pe care o are”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, relatează News.ro.

Citește și: De ce nu exclude Ciolacu liste comune PSD - PNL la alegerile din 2024. „Nu vorbim de un USL 2”

Prim-vicepreședintele PNL a precizat că formaţiunea are ”o armată de 240.000 de oameni, membri cotizaţi activi, 1.362 de primari, 17 preşedinţi de regiuni, are 130 de parlamentari şi 10 europarlamentari plus foarte multe lucruri pe care le-a făcut în trei ani şi jumătate de guvernare”.

Întrebat dacă nu vrea liste comune cu PSD, Rareş Bogdan a răspuns: ”Nu. Nu cred că este o soluţie pentru PNL. Eu spun extrem de clar: Prin noi înşine”, ne-a adus forţă în urmă cu 100 de ani şi prin noi înşine ne va aduce la peste 20% la alegerile din 2024”.

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a vorbit din nou miercuri, 13 septembrie, despre posibilitatea unor liste comune PSD-PNL la alegerile de anul viitor. El a subliniat că „Nu vorbim de un USL 2”.

Întrebat dacă ia în calcul un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu a declarat că ”de obicei, în politică niciodată nu spui niciodată. Nu a fost această discuţie până acum, au existat discuţii până la urmă, ca şi între colegi, am văzut ce a declanşat declaraţia mea. Au fost discuţii şi de liste comune”.

Citește și: Ciolacu îl corectează pe Boloș care a anunțat creșterea pensiilor cu 14%. Procentul va fi mai mic

„Nu vorbim de un USL 2, în cazul în care noi simţim că românii au încredere în această coaliţie, putem veni cu un program de ţară şi cu o abordare comună în anul următor.

Nu este o decizie, este o discuţie. Este posibil, nu este posibil. Nu are nimeni nimic decis în acest moment”, a subliniat președintele PSD Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te