Rareş Bogdan: Apărarea României şi armata nu pot fi subiecte de tranzacţionare

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.10.2022 - 16:50
Rareș Bogdan/FOTO: Inquam Photos/Justinel Stavaru

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat că „Apărarea României şi armata nu pot fi subiecte de tranzacţionare (...) Dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie, să ne spună, PNL are soluţii”.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, pentru News.ro, despre scenariul lansat de social-democraţi de a renunţa la ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu, în schimbul unui minister liberal, că dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie şi nu au, să le spună, pentru că PNL, în orice moment şi pentru orice portofoliul are soluţii. Rareş Bogdan a precizat, însă, că liberalii nu sunt dispuşi şi nu vor ceda absolut niciun portofoliu din cele pe care le are.

”Eu sper ca PSD să reuşească să înţeleagă, dacă nu o să le explicăm, că România are cea mai lungă graniţă cu o ţară aflată în conflict armat, care suferă din cauza unei agresiuni a unei ţări vecine, Rusia. Nu pot în astfel de situaţii să tratez portofoliul Apărării ca pe oricare altul şi să îl consider la şi altele”, a spus Rareş Bogdan, despre scenariul unui schimb de ministere între PSD şi PNL, lansat de social-democraţi în urma demisie lui Vasile Dîncu. 

Citește și: Primii bani din Programul „Anghel Saligny”: Primăriile PSD din Galați iau 73%, PNL - 18%, PMP - 4%

Europarlamentarul liberal a precizat, despre o nominalizare cât mai rapidă la ministerul Apărării, că ”este vital în această perioadă, atât pentru România cât şi pentru NATO şi UE, pentru că România este ţară de graniţă a UE şi este pilon esenţial al NATO în această parte a Europei şi a lumii şi nu poate cineva să trateze cineva acest minister cu tergiversări, amânări şi tranzacţionări”.

”Apărarea României şi armata română nu pot fi subiecte de tranzacţionare, sper ca toţi cei care trebuie să vină cu o soluţie rapidă să înţeleagă însemnătatea acestui post de ministru, având în vedere că România în fiecare zi este în legătură directă cu Comandamentul central al NATO, şi de asemenea, este în fiecare zi parte esenţială în strategia de apărare a civilizaţiei europene şi de consoilidare a democraţiilor”, a arătat Rareş Bogdan.

Citește și: PNL nu e de acord cu prețuri reglementate la energie. „PSD să vină cu draftul în Coaliție”

Întrebat ce se va întâmpla dacă PSD va tergiversa numirea unui ministru la Apărare, Rareşl Bogdan a răspuns: ”Dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie şi nu au, să ne spună, nu e nicio problemă, să nu se ascundă după degete şi cu informaţii pe surse, pentru că PNL, în orice moment şi pentru orice portofoliul are soluţii, înţelegând perfect contextul de securitate actual”.

Europarlamentarul a ţinut să precizeze, totuşi, că PNL nu va renunţa la niciun minister.

”Noi nu suntem dispuşi şi nu vom ceda absolut niciun portofoliu existent, dar, în orice moment, în cazul în care partenerii de la PSD şi UDMR nu au soluţii, avem oameni foarte bine pregătiţi pentru a ocupa poziţii cheie în statul român. Nu ne jucăm cu România, cu apărarea României şi cu parteneriatul transatlantic şi nu tratăm lucrurile de sus şi nici la mişto şi nici cu lipsă de profunzime şi conştientizare a momentului”, a mai spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te