PSD se laudă cu mărirea alocațiilor pentru copii, deși au votat împotriva amendamentului

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 15.02.2019 - 14:36
PSD se laudă cu un amendament al PNL. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Partidul Social Democrat a postat, vineri, pe contul de Facebook, un mesaj prin care se laudă că vor mări alocațiile copiilor și vor îndrepta ”lucrurile făcute prost de opoziție”, deși social-democrații au votat împotriva amendamentului, susținut chiar de PNL.

SHARE

Datele din cadrul ședinței de joi arată exact opusul a ceea ce susține partidul condus de Liviu Dragnea, postarea fiind un gest de PR foarte controversat. Mai mult, PSD a intenționat să forțeze reluarea votului, dar acest lucru nu a putut fi realizat din cauza procedurilor.

„PSD VA CREȘTE ALOCAȚIILE PENTRU COPII ȘI VA ÎNDREPTA LUCRURILE FĂCUTE PROST DE OPOZIȚIE. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii.” reiese din textul postării.

Citește și: Amendament adoptat la buget: Alocația copiilor va fi majorată de la 84 de lei la 150 de lei

Amendamentul deputatului PNL, Robert Sigartau, prin care se majorează alocația copiilor de la 84 de lei, la 150 de lei, a fost adoptat joi, în plen, cu 123 de voturi pentru și 119 împotrivă, fiind salvat de 18 voturi din partea

Ulterior, PSD a căutat soluții să anuleze amendamentul adoptat, motivul fiind că sursa de finanțare este greșită, scrie Hotnews. Social democrații au susținut că nu se pot lua bani din excedentul de la pensii așa cum prevede amendamentul PNL.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și Florin Iordache, cel care conduce sedința, au fost chemați în biroul lui Liviu Dragnea la discuții, în condițiile în care efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor este de 2 miliarde de lei.

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.