PSD joacă dur: Secții de votare separate pentru referendum și europarlamentare

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.03.2019 - 14:02
Mircea Drăghici a anunțat strategia PSD pentru referendum. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Coordonatorul campaniei PSD a anunțat joi că, în cazul în care se va organiza un referendum pe justiție, vor fi secţii de votare diferite pentru acesta şi pentru europarlamentare.

SHARE

Nu ne lasă legea să organizăm altfel decât în secții separate. Așa a fost mereu când au fost alegeri și referendum în același timp”, a declarat Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei PSD, potrivit Digi24.

Declaraţia a făcut-o înaintea unei întâlniri la care Liviu Dragnea i-a convocat pe primarii şi preşedinţii de consilii județene.

Mircea Drăghici minte când afirmă că legea nu permite organizarea în aceleași secții de votare. Senatorului USR Florina Presadă a arătat miercuri, cu o zi înainte de anunțul coordonatorului de campanie al PSD, că partidul de guvernământ se pregăteşte să dea ordonanţă de urgenţă pentru a impune secții separate tocmai pentru că în prezent, acestea pot fi organizate și la comun pentru două scrutinuri.

Ce ironie! La 10 ani după ce PSD (parte a coaliţiei cu PDL în Guvernul Boc) introducea prin OUG un articol în Legea privind organizarea referendumului (art. 15^1) care spune că în cazul organizării simultane de alegeri şi referendum, se folosesc aceleaşi secţii de votare, azi, acelaşi PSD se pregăteşte să anuleze măsura, tot prin OUG.

Vrea să separe secţiile de votare în care cetăţenii vor vota pentru alegerile europarlamentare şi la referendumul convocat de Preşedinte în data de 26 mai 2019”, a precizat Florina Presadă pe contul său de Facebook.

Astfel, potrivit legii 3/2000 (legea referendumului), „în situația prevăzută la alin. (1), ambele scrutine se realizează în cadrul acelorași secții de votare, operațiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleași birouri electorale, constituite potrivit legii” .

Miza ar fi o prezență redusă atât la referendum, cât și la europarlamentare, fapt care ar avantaja partidul condus de Liviu Dragnea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -