PSD: Investițiile Guvernului Ciolacu în economie: 11.000.000.000 €, în 7 luni - dublu față de 2023

DE Newsweek România | Actualizat: 03.09.2024 - 14:14
PSD: Investițiile Guvernului Ciolacu în economie, 11 miliarde €, în 7 luni, dublu față de 2023 - Foto: Facebook/ Guvernul României
PSD: Investițiile Guvernului Ciolacu în economie, 11 miliarde €, în 7 luni, dublu față de 2023 - Foto: Facebook/ Guvernul României

PSD a transmis că investițiile Guvernului Ciolacu în economie s-au dublat în primele șapte luni, față de intervalul similar din 2023. Suma se ridică la 11 miliarde de euro, conform unui raport recent.

SHARE

În primele şapte luni ale acestui an, investiţiile inițiate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu au ajuns la 57 de miliarde de lei (11 mld. euro). Aceasta reprezintă o dublare a investițiilor comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

Suma destinată investițiilor în bugetul 2024 este de aproximativ 120 mld. lei, un record al ultimilor 35 de ani.

Investițiile Guvernului Ciolacu în economie s-au dublat în primele șapte luni, față de intervalul similar din 2023

Conform datelor oficiale referitoare la execuția bugetară, în primele șapte luni ale anului 2024, investițiile statului român au ajuns la 57 mld. lei (11 mld. euro), dintre care 36 mld. lei de la bugetul național și 20,6 mld. lei din fonduri europene. Aceasta reprezintă o dublare a investițiilor comparativ cu aceeași perioadă din 2023, când s-au cheltuit 33 mld. lei. Investițiile totale din 2024, de circa 120 mld. lei vor depăși astfel nivelul-record de 100 mld. lei atins în 2023, așa cum a promis Premierul Ciolacu.

Sectoarele-cheie ce beneficiază de fonduri suplimentare includ Educația, Transporturile, Sănătatea, Mediu și Dezvoltarea, cu creșteri substanțiale pentru proiecte importante și programe existente.

Guvernul urmărește să îmbunătățească competitivitatea României, să creeze locuri de muncă și să reducă disparitățile regionale.

Guvernul Ciolacu valorifică la maximum fondurile europene

Parte din strategia Guvernului este valorificarea tuturor oportunităților pe care țara noastră le are din fonduri alocate de Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și alte programe europene, sursă semnificativă de finanțare pentru proiecte de investiții majore. Anul trecut, ponderea fondurilor europene a fost determinantă, cu un procent de 61,6% din totalul investiţiilor de 100 mld. lei, conform Ziarului Financiar.

Start foarte bun pentru exercițiul financiar 2021-2027

În primele șapte luni ale anului 2024, Guvernul Ciolacu a înregistrat progrese semnificative în absorbția fondurilor europene, atingând o rată de absorbție de 99,1% pentru cadrul financiar multianual 2014-2020 al Uniunii Europene.

Acest procent reprezintă echivalentul a 23,84 miliarde de euro, un rezultat absolut remarcabil, având în vedere că la începutul mandatului Guvernului Ciolacu, rata de absorbție era de doar 74%.

În ceea ce privește exercițiul financiar 2021-2027, România a semnat deja contracte în valoare de peste 17,5 miliarde de euro.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Articol susținut de PSD.

Textele publicate în această rubrică sunt advertoriale plătite conform Legii 334/2006 privind finanțarea activităților partidelor politice și a campaniilor electorale.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te