Procurorul general al SUA, întâlniri cu Iohannis și Dăncilă: România e cel mai de încredere aliat

DE Adelina Sahlean | 18.06.2019 - 15:30
Premierul Viorica Dăncilă în discuții cu procurorul general al SUA, William Barr

​Premierul Viorica Dăncilă a avut marți, la Palatul Victoria, o întrevedere cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr. Dăncilă a solicitat sprijinul procurorului pentru includerea României în Programul Visa Waiver.

SHARE

Potrivit Guvernului, premierul Dăncilă a arătat că Executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluții pentru continuarea reformei justiției și a legislației penale, în acord cu angajamentele internaționale ale României, dar și cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneția sau ale GRECO, precum și cele ale SUA.

Dăncilă a subliniat că România rămâne un partener solid și de încredere al SUA, iar continuarea parteneriatului strategic dintre cele două părți reprezintă pilonul central al politicii externe românești. Premierul a exprimat determinarea Guvernului de a consolida relațiile cu SUA, România fiind, în același timp, un susținător al colaborării între Statele Unite și Uniunea Europeană.

”Guvernul României și societatea românească sunt profund atașate valorilor europene și occidentale. Pentru români și pentru Guvern, viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană, alături de partenerii săi strategici, SUA reprezentând o prioritate”, a afirmat prim-ministrul.

Și președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe Procurorul General al SUA, William Barr, aflat în România în contextul participării la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene.

Oficialul american a spus că România ”este cel mai de încredere aliat al SUA din regiune, relațiile bilaterale fiind foarte apropiate, nu numai în ceea ce privește cooperarea în domeniul apărării și securității, ci și al aplicării legii, inclusiv în domeniul cibernetic”, potrivit comunicatului citat.

În calitate de stat ce deține Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, România găzduiește, la București, în data de 19 iunie, Reuniunea UE – SUA la nivel ministerial în domeniul justiției și afacerilor interne.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.