Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, se plânge că premierul Ciucă nu-i răspunde la telefon

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.12.2021 - 10:38
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și șeful PNL București. Sursă: Facebook

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, șef al PNL București, îi reproșează premierului Nicolae Ciucă, spunând că acesta nu-i răspunde la telefon și că, deși Executivul a dat bani către autoritățile locale, Bucureștiul „a fost sărit”.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

„Tocmai s-au dat banii către autorităţi locale, iar Bucureştiul a fost sărit. Inclusiv pentru chestiuni sociale. Bucureştiul are mari probleme pe zona aceasta, pentru că Gabriela Firea a preluat Primăria cu un buget social undeva la 70 de milioane de lei şi l-a dus la 400 de milioane de lei. Ăştia sunt banii de investiţii în termoficare, care s-au dus pe vouchere. Despre ce vorbim? Şi acuma... eu nu ştiu, trebuie să frec anumite clanţe, trebuie să fac ceva ca să prin şi DGASPC-urile Bucureştiului, la sectoare mă refer, pentru a primi astfel de sprijin? Sau nu trebuie?”, a declarat Ciprian Ciucu, duminică, la Prima Tv.

Primarul Sectorului 6 a mai spus că premierul Nicolae Ciucă nu i-a răspuns la telefon pentru a discuta astfel de subiecte: „Nu am discutat. L-am sunat pe domnul Ciucă, i-am mai reproşat eu şi în trecut că nu prea răspunde la telefon. Acuma, nu ar trebui să spun chestiile astea public, dar uite că m-aţi făcut să le spun. (...) Mi-a spus că singurul lucru care ne desparte este o vocală. Rămâne de demonstrat”. 

Edilul Sectorului 6 a arătat că a încercat să discute cu premierul Ciucă și pe tema unor terenuri pe care Armata le are în Drumul Taberei, unde este „o mizerie”, el spunând că vrea să construiască un parc, dar fără să le treacă în proprietate, și că i s-a transmis că terenul i-a fost refuzat pe motiv că proprietarul ar vrea să fac un proiect imobiliar.

„Am încercat să am o discuţie cu dânsul pentru închirierea unor terenuri pe care le are Armata, în Drumul Taberei, în sectorul 6, care sunt date la diverse benzinării, spălătorii, e o mizerie acolo, fac unii nişte bani cu ele (...). Şi zic: dom-le, daţi-mi-le pe 20 de ani, să fac un parc, vreau să fac un parc, vreau să fie ok pentru oameni. (...) Nu le vreau în proprietate, că dacă le trec în proprietate, nu mai sunt eu primar, cine ştie cum pun alţii mâna pe ele. Vreau să rămână la Armată şi vreau şi eu să fac un parc, să pun iarbă verde şi copaci, să nu mai fie mizeria care e acuma. Dacă mergeţi să vedeţi ce mizerie e pe terenul Armatei, este ruşinos, este efectiv ruşinos! Le-am trimis scrisori. Mă transform şi eu în ceilalţi primari, că am vorbit pe scrisori. Nu-i putem amenda, că i-aş fi amendat zilnic. Dar nu avem voie, conform legii, cineva s-a asigurat că autorităţile locale, vezi Doamne, nu pot să amendeze autorităţile statului centrale. (...)

Că vor să facă ei nu ştiu ce proiect imobiliar acolo. Băi, mai multe blocuri între blocuri? Ia auzi! Păi nu ştiu, va trebui să mă obligaţi în justiţie să vă semnez eu nu ştiu ce autorizaţie de construire acolo, sau să votăm nu ştiu ce PUD-uri. Adică pot să fiu de acord: vor să facă un hotel, un hotel micuţ, facem un parc în faţă, amenajăm zona, ca lumea. Dar nu am avut până acuma un dialog cu domnul Ciucă, din păcate” a spus edilul.

Ciucu a menționat, însă, că nu este în conflict cu premierul și că „poate ne împăcăm săptămâna viitoare, rapid”.

În ceea ce priveşte ajutorul pentru plata gigacaloriei, pe care Capitala nu l-a primit, edilul sectorului 6 a arătat că primarul general Nicuşor Dan a solicitat fonduri pentru anul viitor, nu pentru anul în curs, subliniind însă că acestuia putea să i se atragă atenţia asupra acestui lucru: „Este un motiv, mai degrabă aşa, ca un fel de pretext. Pentru că, din punctul meu de vedere, se putea rezolva. Dădea un telefon, dom-le stai puţin că nu ai înţeles. Anul ăsta nu vrei bani? Dar vedeţi dumneavoastră, independenţii în politică sunt ai nimănui. Nu au nici aparat cu care să vină în spate, nu au nici oameni calificaţi, nu au nici sprijin politic şi sunt pur şi simplu în bătaia vântului. Trebuie să fii super lider ca să reuşeşti în România ca independent”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te