Primarul PSD de la 4 a asfaltat un bulevard care aparține Gabrielei Firea. Prejudiciu: 2,7 milioane

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.09.2020 - 13:40
Daniel Băluță, prima sector 4 / Foto: Facebook

Curtea de Conturi a României a realizat un audit la primăria sectorului 4 condusă de PSD-istul Daniel Băluță. S-au descoperit lucrări făcute pe domeniul administrat de primăria Capitalei și cheltuieli de personal nejustificate.

SHARE

„Audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale Sectorului 4 al Municipiului București, întocmite pentru anul 2018”, este raportul prezentat, anul acesta de Curtea de Conturi. Documentul analizează actvitatea desfășurată la sectorul 4 al Bucureștiului, condus de primarul PSD Daniel Băluță.

Ce i se impută primarului Băluță

„Angajarea unor lucrări de investiții în valoare totală de 2.727 mii lei, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir pentru care Sectorul 4 al Municipiului București nu deține dreptul de administrare, acesta aflându-se în administrarea Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului București (UATMB) prin Administrația Străzilor”, potrivit raportului Curții de Conturi.

Valoarea lucrărilor este de 2,7 milioane de lei. Băluță a plătit din taxele și impozitele bucureștenilor pentru lucrări care nu se află pe raza sectorului4, ci în administrarea Primăriei Generale condusă de Gabriela Firea.

Să se transfere strada la sector

Curtea de Conturi i-a și spus lui Băluță ce are de făcut în acest caz:

„Analizarea oportunității și necesității efectuării unor lucrări de investiții la obiective aflate în administrarea Consiliului General al Municipiului București, în raport de prevederile legale precum și atribuțiile și sarcinile prevăzute în ROF. Luarea măsurilor ce se impun, pentru contractarea și efectuarea lucrărilor de investiții, numai după obținerea aprobării din partea autorității deliberative a  administratorului de drept al arterei stradale în condițiile în care Sectorul 4 nu este titular al dreptului de administrare. Transferul investițiilor efectuate după recepția acestora, către administratorul legal”.

Angajați plătiți cu bani necuveniți

Câteva rânduri mai jos, Curtea de Conturi spune că Băluță și-a recompensat, nejustificat, angajații. „Angajarea și plata nejustificată a sumei de 240 mii lei reprezentând cheltuieli de personal acordate unor salariați cu nerespectarea prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare”.

Curtea îi cere lui Băluță să recupereze prejudicial:

„Înregistrarea în contabilitate a debitelor și recuperarea prejudiciului produs prin plata, ulterior datei de 31 martie 2018, a cheltuielilor salariale efectuate de entitate pentru cei 11 salariați detașați de la societăți comerciale sau de la alte instituții publice, peste nivelul drepturilor stabilite în temeiul Legii – cadru nr. 153/2017 cuantificat în timpul auditului, în sumă totală de 187 mii lei, (din care venit net de 107 mii lei, contribuții ale angajaților 76 mii lei și contribuții achitate de angajator 4 mii lei, precum și a accesoriilor aferente, actualizate până la data recuperării”, potrivit documentului.

Primăria sectorului 4 a refuzat discuția cu Newsweek România și nu a răspuns întrebărilor pe care i le-am adresat.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.